Με άλλη… όψη θα υποδεχθεί η Πύρνα τους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Με άλλη… όψη θα υποδεχθεί η Πύρνα τους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η περιοχή της Πύρνας Λυκόβρυσης είναι μια γραφική περιοχή της πόλης μέσα στα δένδρα και το φυσικό κάλλος, κατάλληλη για περιπάτους και χαλάρωση για τους δημότες, που και με το κτύπημα του κορωνοϊού πέρασαν δύσκολα το τελευταίο διάστημα. Με το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και το πανέμορφο τοπίο, ήταν μια πιθανή εκδρομή μέσα στην… πόρτα των κατοίνων, το πέρασμα σε μια άλλη πραγματικότητα από τον οικισμό και τη λεωφόρο και τα αυτοκίνητα.

Τα παραπάνω σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, να να παραδεχθεί στη συνέχεια ότι «δυστυχώς για πολλά χρόνια δεν είχε προσεχθεί, δεν είχε φροντισθεί ή καθαρισθεί και δεν είχε αξιοποιηθεί παρά ελάχιστα».

Όπως λέει, «ήταν όραμα από πολλά χρόνια, κοινό όνειρο, η φροντίδα και αξιοποίηση της περιοχής αυτής, χωρίς να αλλοιωθεί ο περιβάλλων χώρος», για να συμπληρώσει:

«Την αναδείξαμε, τη φροντίσαμε, εκτελέσαμε εργασίας συντήρησης (βαψίματα κ.λπ.), διοργανώσαμε εκδηλώσεις, την εντάξαμε στους χάρτες αναζήτησης της Google (Google Maps), δημιουργήσαμε βίντεο με οδηγίες πλοήγησης και καθοδήγησης ενός οδηγού για την πρόσβαση σε αυτήν, τοποθετήσαμε σήμανση για την καθοδήγηση προς τον Αγ. Σπυρίδωνα κ.ά.

»Και έφτασε η ώρα, ως μέλη της παρούσας δημοτικής αρχής και με τη βοήθεια εθελοντών και με την οικονομική βοήθεια φορέων μέσα από τη δράση μας της Επιχειρηματικότητας (π.χ. Αγγλικό Σχολείο St. Catherine), να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση πάγκων ανάπαυσης, καλαθιών απορριμμάτων κ.λπ., ώστε να είναι έτοιμη πλέον να αποδοθεί ως χώρος αναψυχής στους δημότες μας. Ένα όραμα, ένα πολυετές όνειρο, υλοποιήθηκε».

Και ο κ. Ιωάννου καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές στους εργαζόμενους του Δήμου μας, που βοήθησαν, υπό τη σωστή καθοδήγηση του αντιδημάρχου κ. Παν. Μπόλλα, στην καθαριότητα και τοποθέτηση πάγκων κ.λπ.

»Τώρα πλέον ο χώρος είναι έτοιμος για τους συμπολίτες μας. Ας τον προσέχουμε και ας φροντίζουμε όλοι μαζί για την καθαριότητα και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, προσφέροντας σε όλους τους συμπολίτες μας και τις οικογένειες την αναγκαία χαλάρωση μέσα στη πόλη».

Νεότερη ανακοίνωση – Δευτέρα 3/8

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σχολιάζοντας τις δράσεις στον χώρο, τόνισε:

«Αποτελούσε προεκλογική προγραμματική μας δέσμευση η αξιοποίηση αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πόλης με το εξαιρετικό φυσικό κάλλος, με το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και το πανέμορφο τοπίο, η οποία είναι ιδανική για περιπάτους. Μετά από χρόνια προσπάθειας κατορθώσαμε κατ’ αρχάς να οριοθετήσουμε την περιοχή, να τη φροντίσουμε σε συνεργασία με εθελοντές και πλέον να προβούμε σε ήπιες παρεμβάσεις με τη βοήθεια του St. Catherine’s που τα τελευταία χρόνια στηρίζει ποικιλοτρόπως τον Δήμο μας.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του σχολείου για τη δωρεά του εξοπλισμού, τον υπεύθυνο για την Επιχειρηματικότητα αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου για την ουσιαστική συμβολή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και στο εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας, που υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου Παναγιώτη Μπόλλα ανέλαβε την καθαριότητα και τοποθέτηση του εξοπλισμού. Από εδώ και πέρα οφείλουμε όλοι να προσέχουμε και να φροντίζουμε για την καθαριότητα και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, ώστε να περιφρουρήσουμε αυτό τον χώρο αναψυχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet