Με ήρωες… συναντώνται μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Με ήρωες… συναντώνται μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου) υλοποίησε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 τη δεύτερη συνάντηση από το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος με τίτλο «Ηρωες, ελάτε να γνωριστούμε!».

Οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 του ιδιωτικού σχολείου «Ελληνική Παιδεία» που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό υιοθέτησαν ως ήρωά τους τον Γουλιέλμο Τέλλο.

Αρχικά διαβάστηκε το βιβλίο «Γουλιέλμος Τέλλος» (εκδόσεις Κέδρος) από τις εθελόντριες Δάφνη Μπουραντά και Χριστίνα Κοκμοτού.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκς, Άννα Ασπραδάκη, έπαιξε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με τα παιδια. Τα παιδιά καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως: πού ζει ο ήρωας, ποια η εποχή του, ποια τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, ποιος ο χαρακτήρας του, ποια η οικογένεια του, οι φίλοι του, εχει αγαπημενες συνήθειες… Όλα τα παιδιά ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πολύ συνεργασιμα.

Η κ. Άννα Ασπραδάκη δήλωσε σχετικά:

«Άλλη μια όμορφη μέρα στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη συντροφιά με τους μικρούς μας μαθητές. Είναι πραγματικά παρήγορο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές κατανοούν την σημαντικότητα της επαφής τους με τα βιβλία. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς κ. Αναγνωστόπουλο Αθανάσιο, κ. Κουτσιούκη Χρυσάνθη και κ. Πανταζίδη Αντιγόνη. Και φυσικά τις εθελόντριες μας κ. Δάφνη Μπουραντά και κ. Χριστίνα Κοκμοτού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet