Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στις Δ.Κ. Λυκόβρυσης & Πεύκης
Κοινωνία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στις Δ.Κ. Λυκόβρυσης & Πεύκης

Σε κλίμα ενότητας και συλλογικής συνεισφοράς εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Στον εορτασμό παρευρέθη η διοίκηση του Δήμου, προεξάρχοντος του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, που παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση, αλλά και τη λαμπρή παρέλαση των Σωματείων και Συλλόγων αποδίδοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Μετά την ολοκλήρωση των παρελάσεων και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, ο δήμαρχος έστειλε το δικό του μήνυμα στους δημότες και κατοίκους, ευχόμενος παράλληλα, «Χρόνια Πολλά» λόγω της ημέρας, αλλά και ιδιαίτερα προς όλους όσοι είχαν την ονομαστική τους εορτή αυτή τη μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, επεσήμανε στο μήνυμά του: «Την 25η Μαρτίου η Ορθοδοξία τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το Ελληνικό Γένος την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821. Την 25η Μαρτίου ο ιερός υμνογράφος ψάλλει: “Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιο και του απ΄ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις. Σήμερον χαράς ευαγγέλια {…} Σήμερον άπασα κτίσις αγάλλεται”. Και η εκκλησία μας καλεί να δοξάσουμε τον Θεό για το μεγάλο θαύμα της ενσαρκώσεως του Κυρίου, να τιμήσουμε και να υμνήσουμε την ταπεινή Κόρη της Ναζαρέτ, την Κεχαριτωμένη κατά τον αρχαγγελικό χαιρετισμό, καθώς η ιστορία του Ελληνισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μήνυμα του Ευαγγελισμού και την ευλάβεια προς τη Θεομήτορα. Από αυτό εξηγείται άλλωστε και η απόφαση της Φιλικής Εταιρείας να ορίσει ως ημέρα έναρξης του Ιερού Αγώνα την 25η Μαρτίου. Η ημέρα αυτή πρέπει να δίνει την αφορμή και την ευκαιρία για την ενημέρωση όλων και προπαντός της νέας γενιάς, για τις αξίες και την ταυτότητα αγώνα του οποίου κυρίαρχο σύνθημα ήταν το “Μάχου υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδας”. Ένα σύνθημα διαχρονικό που εκφράζει πάντα τα υπαρξιακά βάθη του λαού μας και που οφείλουμε πάντοτε να το αναδεικνύουμε από μέσα μας.

»Η ελληνική ελευθερία, που υπάρχει μέσα μας και καμία εξωτερική συνθήκη δεν μπορεί να τη φυλακίσει, καθώς υπόδουλος είναι μόνον ο λαός που επιτρέπει στον εαυτό του να τρέφει τέτοια συναισθήματα, βγαίνει από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά και αδελφώνει και ψηλώνει τον πνευματικό πολιτισμό.

»Σήμερα στη δύσκολη συγκυρία η ιστορική μνήμη μας, αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για να οραματιστούμε και να προσπαθήσουμε για την πατρίδα της ανάπτυξης, της συλλογικότητας, του εθελοντισμού, της συνύπαρξης, της διεθνούς ακτινοβολίας, όπως οι πρόγονοι μας. Γιατί το ελληνικό πνεύμα ακόμα και εάν φυλακιστεί, είναι στη ψυχή του ελεύθερο και καμία φυλακή δεν μπορεί να σταματήσει αργά ή γρήγορα τη λάμψη του. Αυτή είναι η ψυχή μας, ακόμα κι εάν πρόσκαιρα το ξεχνάμε. Η ελευθερία του πνεύματος, της αγάπης και του πολιτισμού που κατοικεί μέσα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet