Συνάντηση Μαυρίδη με Δρούλια για τα σχολικά κτίρια Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Συνάντηση Μαυρίδη με Δρούλια για τα σχολικά κτίρια Λυκόβρυσης-Πεύκης

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.) Ηρακλή Δρούλια συναντήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης.

Ο κ. Μαυρίδης στη συνάντηση αυτή ενημέρωσε τον κ. Δρούλια για θέματα που αφορούν σχολικά κτίρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για ζητήματα ανά-διαρρύθμισης και ανακατασκευής σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, συζητήθηκε «για το 3ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Πεύκης, επί των οδών Κορίνθου και Καλύμνου, να επεκταθεί το Σχολείο με προσθήκη τεσσάρων αιθουσών και να αναμορφωθούν οι χώροι του 5ου Νηπιαγωγείο Πεύκης που στεγάζεται στον ίδιο χώρο». Ακόμη, προτάθηκε η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) στο Ο.Τ.17, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Ήδη, όπως αναφέρεται. ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης από τις Κτιριακές Υποδομές και αναμένεται πρόσκληση ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότησή του. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει και εφαρμογή γεωθερμίας και φωτισμό οικονομίας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση «έχει προταθεί η ανέγερση νηπιαγωγείου (6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης) στο οικόπεδο στην οδό Σωκράτους 2. Έχει ήδη γίνει η ίδρυση του νηπιαγωγείου, έχει γίνει θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή καταλληλότητας, έχει γίνει παραχώρηση χρήσης από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα (που είναι κατά 50% ιδιοκτήτης) και έχει σταλεί όλος ο φάκελος στις ΚΤΥΠ, από τις οποίες ο Δήμος περιμένει ενημέρωση για την πορεία των εργασιών. Ενημέρωση περιμένει ο Δήμος και για την αλλαγή κουφωμάτων στο Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης, έργο για το οποίο η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να δημοπρατηθεί».

Ακόμη, συζητήθηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανά-διαρρύθμισης του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης μαζί με εργασίες ανακατασκευών (μονώσεις, αλεξικέραυνα) σε άλλα σχολεία και μονώσεις των δωμάτων των σχολικών κτιρίων στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση.

Τέλος, ο κ. Μαυρίδης συζήτησε με τον κ. Δρούλια για το θέμα κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, για τη δημιουργία του οποίου έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο δήμαρχος, και το έργο βρίσκεται στη διαδικασία της μηχανολογικής μελέτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκτός του δημάρχου κ. Μαυρίδη, και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Παπανικολάου ενώ ο κ. Δρούλιας επιβεβαίωσε, όπως αναφέρεται, με υπηρεσιακούς παράγοντες των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. «τη θετική εξέλιξη της πορείας όλων των προαναφερθέντων έργων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet