Μια μεγάλη «οικογένεια» ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τα Κούλουμα
Κοινωνία

Μια μεγάλη «οικογένεια» ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τα Κούλουμα

Με δύο μεγάλες γιορτές και αποκορύφωμα τα Κούλουμα αποχαιρέτησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τον αποκριάτικο Φεβρουάριο και μπήκε στη Σαρακοστή.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε δύο ξεχωριστά καρναβαλικά πάρτι, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Αφού τίμησαν με τρελό ξεφάντωμα τα έθιμα των ημερών, γεύτηκαν τα σαρακοστιανά εδέσματα στην ιδιαίτερη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ηλιακό Χωριό. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, και του προέδρου του ΠΕΑΠ, Γιώργου Καρύμπα, και οι οποίοι χόρεψαν με την καρδιά τους και ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή».

«Τα Κούλουμα ήταν πραγματικά μία μεγάλη γιορτή στον Δήμο μας», επεσήμανε σχετικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και συνέχισε: «Μια γιορτή που δείχνει ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που θα αναπτύσσεται αρμονικά και θα λειτουργεί με γνώμονα το συλλογικό καλό. Ευχαριστώ θερμά τους δημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τούς εύχομαι με υγεία και αγάπη μέσα στην καρδιά να περάσουμε τις μέρες της Σαρακοστής. Ευχαριστώ θερμά, επίσης, τους εθελοντές του Δήμου μας, σταθεροί υποστηρικτές της μεγάλης μας οικογένειας, αλλά και τους χορηγούς των γιορτών μας. «“Να μάς έχει λοιπόν ο Θεός γερούς πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε”», δήλωσε ο δήμαρχος, «για να κρατήσουμε ζεστή στην καρδιά μας την παρουσία και του πολυτάλαντου τραγοδοποιού μας Διονύση Σαββόπουλου, που είχαμε αυτές τις μέρες την τιμή να συνομιλήσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί του στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ τόνισε: «Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους εθελοντές μας και τους χορηγούς και εύχομαι πάντα, κόντρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, να μαζευόμαστε όλοι μαζί στις ποιοτικές γιορτές που διοργανώνει το ΠΕΑΠ και άλλοτε να διασκεδάζουμε μέσα από την καρδιά μας, ενώ άλλοτε μέσα από ειδικές εκδηλώσεις να φθάνουμε στην ψυχική ανάταση. Και του χρόνου, να είμαστε όλοι γεροί».

Στη γιορτή παρευρέθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Δήμου, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, επικεφαλής και μέλη δημοτικών παρατάξεων.

Με σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ευχαριστεί τους χορηγούς των εκδηλώσεων και τους εθελοντές:

Κρασιά Ρακί, Κάβα Σούλα, Ευβότρυς Select, Λουγιάκη, Οικογενειακό Παραδοσιακό Μαγειρείο Πιπερίγκου, Τριποδάκης Αντ. Κων/νος & ΣΙΑ Ο.Ε., Παπαδάκης Ευάγγελος, Αποστολόπουλος Θανάσης, Βίκος, Κύκλος Τρόφιμα Α.Ε. (Δίρφυς), Βενέτη Αγγελική, Μήτσης, Αλώνι, Αναστασόπουλος, Βαζάκας, Ελπίδα, Βενέτης, Ζαφείρης, Κρεοπωλείο Νιώτης, Μουρούτσος Express Supe Market, Μελετιάδης ΑΒΕΕ, Παλίρροια, Βιότυπος Πολιτεία Α.Ε., Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Market Inn, Popy΄s Gourmet Pop Corn, Oxonos Snack ΑΒΕΕ.

Παράλληλα, ο Δήμος ευχαριστεί τις κ.κ. Κλεοπάτρα Γκαραβέλλα, Μαρία Μουρατίδη, Βίκυ Μάλαμα, την ταβέρνα «Τα Πεύκα», καθώς και τον Σύλλογο Μικρασιατών Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ιωνία» και τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο «Αριστοτέλης».

Στα Κούλουμα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετείχε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ, και τα χορευτικά του Συλλόγου Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ο Τάλως» και του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου ΕΛΠΑΧΟ. Τη δράση διάνθισε μουσικά λαϊκή παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από τους Αποστόλη Κουνή (κιθάρα, ούτι, τραγούδι), Χρήστο Πετεβή (βιολί), Κώστα Φωτόπουλο (κλαρίνο, μπουζούκι), Φώτη Φωτόπουλο (λαούτο), Γιάννη Μουτσάκη (κρουστά).

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το παιδικό τμήμα ζωγραφικής του ΠΕΑΠ υλοποιώντας τη δράση «Τα παιδάκια ζωγραφίζουν χαρταετούς».

Ο Δήμος απευθύνει, επίσης, «ευχαριστώ» στις εθελόντριες που υποστήριξαν τις δράσεις και συγκεκριμένα στις: Αποστολάκη-Γουρνέλου Έφη, Αργυροπούλου Εύη, Αρκαλάκη Ιωάννα, Γκαραβέλλα Κλεοπάτρα, Γουρανοπούλου Σοφία, Καστρινάκη Ασπασία, Κεδέ Ζωή, Κοσκινά Ολυμπία, Κρανιά Διονυσία, Κυλάφη Γιούλα, Λουγιάκη Μάρθα, Μάλαμα Βίκυ, Μαρκουλάκη Καίτη, Μουρατίδη Μαρία, Μπομπολάκη Ζέτα, Νιερή Κατερίνα, Παππά Δώρα, Παυλάκου Αθηνά, Πετρουλάκη Αθηνά, Ρουμελιώτη Αδαμαντία, Τσίκα Ρούλα, Χατζηβασιλείου Στέλλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet