Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 από το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 από το ΠΕΑΠ

Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, με τη συμβολή των δομών του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η μεικτή και νεανική χορωδία καθώς και το τμήμα παραδοσιακών χορών του ΠΕΑΠ «έντυσαν» την εκδήλωση καλλιτεχνικά και δημιουργικά και συνέβαλαν σε μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στην ομιλία της έκανε λόγο για την απήχηση της 28ης Οκτωβρίου στη σύγχρονη Ελλάδα και τα επίκαιρα μηνύματα που αποπνέει η Εθνική μας Επέτειος. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα πραγματικής κι όχι επίπλαστης ευημερίας, μια Ελλάδα ασφάλειας για όλους και όχι για τους λίγους. Το επιβάλλει η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Το υπαγορεύει η θέση μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν πως αν θέλουμε να αντιτάξουμε το δικό μας “ΟΧΙ” σε όσους μας επιβουλεύονται, είναι απαραίτητο πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που είναι μέσα μας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας, ουσιαστική πράξη αντίστασης ενάντια σε κάθε επίδοξο κατακτητή. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση που σήμερα πνίγει την πατρίδα μας και τους Έλληνες. Αρκεί να υποτάξουμε το “εγώ” στο “εμείς”. Το όραμα για την οικοδόμηση μιας πραγματικά δυνατής Ελλάδας, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με αξίες, σταθερή και υγιή ανάπτυξη, συνοχή και αλληλεγγύη. Σε αυτή την προσπάθεια, στο νέο έπος που εμείς καλούμαστε να γράψουμε αμιλλώμενοι την ηρωική γενιά του 1940, πρέπει όλοι να δώσουμε, ο καθένας από τη θέση του και με βάση τις δυνατότητές του, δυναμικό παρόν. Η αξιοπρέπεια και η ιστορία μας, που είναι η ηθική και πνευματική μας παρακαταθήκη, πάντα θα υπάρχουν ως φωτεινός φάρος ελπίδας για το μέλλον των παιδιών μας».

Παράλληλα, η τέως λυκειάρχης 1ου Λυκείου Πεύκης, φιλόλογος – εκπαιδευτικός, Μαριάννα Μήλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέδειξε τη συμβολή των Ελλήνων Αγωνιστών στο έπος του ΄40 μιλώντας με λεπτομερή στοιχεία για την περίοδο εκείνη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τονίζοντας ότι «Αν δεν θέλουμε να επαναληφθεί η Ιστορία και να ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις, χρειάζεται καταδίκη της βίας, εθνική ενότητα και ομοψυχία. Πρέπει να επαγρυπνούμε και να πολεμάμε τη βία και κάθε μορφής φασισμού όπου και όπως κι αν εκδηλώνεται».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μικτή και νεανική χορωδία του ΠΕΑΠ με άσματα για το έπος του ΄40 υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελευθερίας Βούλγαρη. Ενώ το χορευτικό συγκρότημα του ΠΕΑΠ – (Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση) έκλεισε με κάθε επισημότητα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας υπό τη διεύθυνση της δασκάλας χορού Μαρίας Μπαφαλούκου αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος, το διοικητικό μέλος του ΠΕΑΠ Νέστορας Τσεκούρας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του Δήμου καθώς και εκλεκτοί πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet