Μ. Πάγκαλος: «Προσχηματική η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης»
Κοινωνία

Μ. Πάγκαλος: «Προσχηματική η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης»

«Προσχηματική» χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης Λυκόβρυσης – Πεύκης ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Μανόλης Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος κάνει λόγο για «επιφανειακή διαδικασία» που εξελίχθηκε σε «μονόλογο» του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία περιλαμβανόταν συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό έτους 2015 του Δήμου. Παράλληλα, τονίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η δημοτική αρχή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης «επιτείνει την αδιαφάνεια».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η προσχηματική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης

Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε και η δημοτική αρχή κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της, δηλαδή να λειτουργήσει με επιφανειακή διαδικασία, ασύνδετα, χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον, χωρίς τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η δημοτική αρχή εκπροσωπήθηκε μόνον από τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη… Πουθενά οι Οικονομικές Υπηρεσίες… Κανείς από τις Τεχνικές Υπηρεσίες… Ένας μονόλογος του κ. δημάρχου, ο οποίος σε κάθε τοποθέτηση μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης απαντούσε, επαναλαμβανόμενος, σε πολλαπλάσιο χρόνο ομιλίας.

Οι φορείς της περιοχής και οι κληρωθέντες από τους εκλογικούς καταλόγους πολίτες συμμετείχαν σε συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τον Προϋπολογισμό 2015 χωρίς να έχουν την αναγκαία βαθύτερη εισήγηση και ανάλυση.

Επιμένουμε ότι η δημοτική αρχή έπρεπε να καλέσει τους φορείς της περιοχής μας και τους ενδιαφερόμενους πολίτες, να τους παρουσιάσει την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει και να αναλύσει το τεχνικό πρόγραμμα παράλληλα με την οικονομική διάσταση του προϋπολογισμού.

Για εμάς, τη Ριζοσπαστική Ανατροπή, έτσι μπαίνουν οι βάσεις για διαφάνεια, έτσι ενεργοποιούνται οι δημότες και ο ενήμερος πλέον πολίτης συμμετέχει στα κοινά προβλήματα και στις προτεινόμενες λύσεις τους.

Το ζητήσαμε επανειλημμένα και η μόνη απάντηση που λάβαμε είναι «όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες και να πάρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους».

Αυτό για εμάς δεν είναι ενημέρωση!

Είναι ανυπολόγιστο το κόστος που προκύπτει, τουλάχιστον σε ώρες εργασίας, όταν 20 με 30 αιρετοί, φορείς και πολίτες θα προσέτρεχαν στα γραφεία των υπηρεσιών για μια πλήρη ενημέρωση.

Αυτός ο χειρισμός της δημοτικής αρχής επιτείνει την αδιαφάνεια και ενισχύει την αρνητική εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα δρώμενα στις δημόσιες υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα, και ίσως αυτή είναι η επιθυμία της νεοφιλελεύθερης δημοτικής αρχής του κ. Μαυρίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet