Μ. Πατούλη: Έχουμε καθήκον να μεταδώσουμε στη νέα γενιά τις αξίες του Έθνους μας
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Έχουμε καθήκον να μεταδώσουμε στη νέα γενιά τις αξίες του Έθνους μας

Τιμώντας τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Λυκόβρυσης, με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου του 1821, η εκπαιδευτικός, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, έδωσε το «παρών» την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στη Λυκόβρυση.

Η κ. Πατούλη παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή, το θεατρικό έργο που παρουσίασαν οι μαθητές, αλλά και τα παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα, τους οποίους και συνεχάρη για την υπευθυνότητα, την άριστη προετοιμασία και την ευαισθησία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμβάλοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακλοίνωση, «στην ανάδειξη της ιστορικότητας της ημέρας και σφυρηλάτησης της εθνικής μνήμης».

Μαζί με συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές του Λυκείου, Ιωάννη Μαρμαγγιόλη, και του Γυμνασίου, Μαρίας Λυμπερτού, προσέδωσαν τη δέουσα τιμή στις εορταστικές εκδηλώσεις, μεταδίδοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για τα ιερά διδάγματα της ένδοξης περιόδου του ΄21, με στόχευση τη νέα γενιά.

Όπως τονίζει η κ. Πατούλη: «Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Έχουμε καθήκον να μεταδώσουμε στη νέα γενιά την ηθική και πνευματική παρακαταθήκη του Έθνους μας, που θα υπάρχει πάντα ως φωτεινός φάρος ελπίδας, προδιαγράφοντας το ευοίωνο μέλλον μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet