Μ. Πατούλη: Βραβεύουμε τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδας που μας αξίζει
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Βραβεύουμε τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδας που μας αξίζει

Με επίκεντρο την «αριστεία» στο σχολικό και κοινωνικό βίο των μαθητών Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η Ένωση Συλλόγων Γονέων διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, βραβεύοντας δεκάδες παιδιά τα οποία πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει.

Στην εκδήλωση παρέστη η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η κα Μ. Πατούλη κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων συνεχάρη για την πρωτοβουλία αυτή τόσο τον πρόεδρο της Ένωσης, Νίκο Κελέκη, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ αναφέρθηκε, και ως εκπαιδευτικός, στον διαρκή αγώνα του παιδιού για την κατάκτηση των στόχων του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δώσατε ο καθένας μια προσωπική μάχη, θέτοντας στόχους και βάζοντας ψηλά τον πήχη. Κι έτσι να συνεχίσετε. Η επίτευξη του καλού βαθμού, της καλής επίδοσης, που αποτελεί το κριτήριο της βράβευσης, να μη γίνει στοιχείο εφησυχασμού, αλλά το εφαλτήριο για την κατάκτηση ακόμα υψηλότερων στόχων. Η κατάκτηση της γνώσης είναι μια συνεχής διαδικασία για να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, να γίνετε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία. Το όχημα για ένα καλύτερο μέλλον, είναι η Παιδεία μας. Όχι ως αφηρημένη έννοια, αλλά με την ουσία που περικλείει η λέξη Παιδεία. Μια Παιδεία που καλλιεργεί, ήθος, αρχές, αξίες και ιδανικά. Σήμερα λοιπόν, στο πρόσωπό σας, βλέπουμε ένα αισιόδοξο μέλλον. Βλέπουμε μια νέα Ελλάδα. Αυτή βραβεύουμε. Αυτή που ονειρευόμαστε, αυτή που μας αξίζει».

Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο των γονέων λέγοντας ότι είναι οι ήρωες μιας μάχης χωρίς τέλος. «Είναι αυτοί που χαίρονται με τις χαρές και κλαίνε με τις λύπες των παιδιών, που ζουν τόσο έντονα το άγχος και την αγωνία τους, που όταν έχουν κάθε είδους εξετάσεις τα παιδιά έχουν κι αυτοί», τόνισε.

Η κα Μ. Πατούλη παράλληλα αναφέρθηκε και στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς οι οποίοι, όπως τόνισε είναι ο κρίκος αυτής της αλυσίδας. «Είναι αυτοί που μοιράζονται, με αίσθημα προσφοράς, εξολοκλήρου την αγωνία και το πρόβλημα του κάθε παιδιού», ανέφερε.

Τη βραδιά παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς και εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, γονείς και μαθητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet