Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Λυκόβρυση και Πεύκη στο έλεος μιας ανύπαρκτης διοίκησης
Κοινωνία

Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Λυκόβρυση και Πεύκη στο έλεος μιας ανύπαρκτης διοίκησης

Με ανοιχτή επιστολή της προς τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη καταγγέλλει ότι οι δύο πόλεις παραμένουν «ανοχύρωτες», εν μέσω θέρους, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες αποψιλώσεις στους κοινόχρηστους χώρους και στα ελεύθερα οικόπεδα.

Επίσης, θέτει σειρά ερωτημάτων για τα μέτρα πολιτικής προστασίας που έχει λάβει η διοίκηση του Δήμου προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η κ. Πατούλη αναφέρει:

Με ανοικτές τις πληγές της πρόσφατης φωτιάς στο Μάτι και με νωπά τα αποτελέσματα πιθανόν ανθρωπίνων λαθών, θα περιμέναμε από τη διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να δείξει τη δέουσα προσοχή μπροστά στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή μας, όταν μάλιστα ολόκληρη η Αττική βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Δυστυχώς, Λυκόβρυση και Πεύκη έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών, καθώς σχεδόν παντού υπάρχουν βουνά από πούσια -έτοιμο προσάναμμα- ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποψιλώσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ελεύθερα οικόπεδα του Δήμου.

Ακόμα και στα ελάχιστα σημεία που γίνονται καθαρισμοί παρατηρείται το επικίνδυνο φαινόμενο τα πούσια που μαζεύονται, όπως με ενημερώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, να πετιούνται χύμα σε κάδους απορριμμάτων και να παραμένουν εκεί μέχρι και 24 ώρες.

Θα περιμέναμε η διοίκηση του Δήμου να έχει προχωρήσει στον άμεσο καθαρισμό Λυκόβρυσης και Πεύκης και να έχει απομακρύνει κάθε πιθανό υλικό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εστία φωτιάς.

Σε μια περιοχή όπως η δική μας, με τρία πευκοδάση, αλλά και με μεγάλους χώρους πρασίνου, όπως άλση και παιδικές χαρές, η διοίκηση του Δήμου -αν υφίσταται- οφείλει να προνοεί και να προσέχει, ώστε οι κάτοικοι να είναι και ήσυχοι και ασφαλείς.

Έστω και τώρα κ. Μαυρίδη φροντίστε να καθαριστούν τα δάση και οι χώροι πρασίνου από πιθανές εστίες ανάφλεξης. Φροντίστε την ασφάλεια του Δήμου, τουλά εν μέσω θέρους, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

Αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το καθήκον σας, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους συμπολίτες μας και να τους καλέσετε σε εθελοντική βάση να πράξουν αυτά που εσείς αδυνατείτε.

Με αφορμή τα παραπάνω, θα περιμέναμε επίσης να έχετε ενημερώσει τους συμπολίτες μας αν έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια όργανα πολιτικής προστασίας, τις αποφάσεις τους, καθώς και αν υπάρχει σχέδιο ετοιμότητας σε πιθανή πυρκαγιά.

Εν τέλει κ. Μαυρίδη:

Έχει συνεδριάσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου, πόσες φορές, πού, ποιος τη συγκάλεσε, ποιοι συμμετείχαν;

Υπάρχουν σχετικές οδηγίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στους πολίτες;

Έχουν καθαριστεί τα δάση και τα άλση του Δήμου μας από τα πούσια; Πότε έγινε αυτό τελευταία φορά;

Τις απαντήσεις δεν τις οφείλετε σε εμένα, αλλά στους συμπολίτες μας που μπορεί, από τη μία στιγμή στην άλλη, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ασυνέπειά σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet