Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Οι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στον δρόμο και ο δήμαρχος κλεισμένος στο γραφείο του
Κοινωνία

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Οι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στον δρόμο και ο δήμαρχος κλεισμένος στο γραφείο του

«Στο γραφείο του παραμένει κλεισμένος στο γραφείο του ενώ συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι στον δρόμο», διεκδικώντας την παραμονή στην εργασία τους, τονίζει η σνεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επί δημαρχίας του κ. Τάσου Μαυρίδη είναι «εχθρικός» προς τους εργαζόμενους στον Δήμο, όπως επισημαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη:

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Οι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στον δρόμο και ο δήμαρχος κλεισμένος στο γραφείο του
Η διοίκηση Μαυρίδη προσπαθεί να αποφύγει την οργή που έχει προκαλέσει η ανάλγητη στάση της – Μάταιος κόπος, η κάλπη του Μαΐου 2019 είναι κοντά…

Το ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπό τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, είναι πλέον εχθρικός απέναντι στους εργαζομένους δύσκολα το αμφισβητεί κάποιος. Η «ηχηρή» απουσία της διοίκησης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τον περασμένο Ιούλιο, την ώρα που οι συμβασιούχοι διεκδικούσαν την παράταση παραμονής τους στις εργασίες τους, αλλά και η πρόσφατη στάση της απέναντι στις δύο εργαζόμενες στο Δημοτικό Ωδείο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τέλη Αυγούστου, αποτελούν δύο μόνο ενδεικτικά παραδείγματα.

Παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις του, ο δήμαρχος επιδεικνύει απίστευτη αναλγησία στην αγωνία δεκάδων συνδημοτών μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης, σκληρής οικονομικής κρίσης. Γι΄ αυτό αρνείται πεισματικά να κάνει ό,τι έκαναν άλλοι συνάδελφοί του, ακόμη και σε όμορους δήμους, και πλέον έχουν βάλει τέλος στην αγωνία των δικών τους εργαζομένων, οι οποίοι σήμερα προσφέρουν την εργασία τους με πλήρη δικαιώματα. Γι΄ αυτό και οχυρώνεται πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα και τις υπηρεσίες του, αρνούμενος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει το όποιο κόστος, προκειμένου να είναι αλληλέγγυος προς τους εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Ακόμη και τα τελευταία 24ωρα, που οι απολυμένοι συμβασιούχοι «οργώνουν» τους δρόμους της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, ενημερώνοντας τους δημότες για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ο δήμαρχος «τηρεί σιγή ιχθύος». Τι συμβαίνει, δεν περπατά στους δρόμους του Δήμου του, δεν ενημερώνεται από τα ΜΜΕ, προσπαθεί να αποφύγει τη δίκαιη οργή των εργαζόμενων ή απλώς αδιαφορεί;

Και βέβαια, την ίδια στιγμή, τα διάφορα «εξαπτέρυγά» του επιχειρούν να «θολώσουν τα νερά» με ανούσιες αναρτήσεις και ανακοινώσεις, ενώ δεν βρίσκουν τον λόγο να γράψουν ούτε μία αράδα για το αδιέξοδο με τους εργαζόμενους στον Δήμο μας. Εξάλλου, είναι γνωστή πια η τακτική τους να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα», όταν διαπιστώνουν ότι ο αγωνιστικός χώρος αποδεικνύεται πολύ «βαρύς» για το πολιτικό μέγεθός τους.

Όμως, μάταια προσπαθούν -διοίκηση και «εξαπτέρυγα- να ξεφύγουν. Όσο πλησιάζει η κάλπη του Μαΐου του 2019, το «γήπεδο» θα «βαραίνει» όλο και περισσότερο γι΄ αυτούς και η ήττα θα αποδειχθεί αναπόφευκτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet