Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Να διατηρήσουμε «απόρθητη» την εθνική μας συνείδηση
Κοινωνία

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Να διατηρήσουμε «απόρθητη» την εθνική μας συνείδηση

Μια βραδιά ιστορικής μνήμης έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τον τίτλο «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης». Το ιστορικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τραγούδια της Πόλης, που ακούστηκαν από την έξοχη χορωδία «Ιονίου Φωνές», της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών, ταξίδεψαν όλους μας σε έναν ιστορικό σταθμό για το έθνος μας, γεμάτο σκληρές, αλλά και διδακτικές εμπειρίες.

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την πρόεδρό του, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η οποία συνοδευόταν από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο, Δημήτρη Κατραμάδο.

Με αφορμή τη θλιβερή για τους Έλληνες ημέρα μνήμης, η κ. Πατούλη, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της συγκινητικής εκδήλωσης μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, δήλωσε:

«Η 29η Μαΐου 1453 αποτελεί διαχρονικά για εμάς τους Έλληνες μια ανοιχτή “πληγή”, καθώς συμβολίζει μια ιστορική απώλεια, η οποία προέκυψε -μεταξύ άλλων- εξαιτίας και της δικής μας έλλειψης ενότητας μπροστά σε έναν σημαντικό εξωτερικό κίνδυνο. Οι παραλληλισμοί με το σήμερα είναι αναπόφευκτοι και γι΄ αυτό οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα πικρά παθήματα του παρελθόντος ώστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε ως έθνος.

»Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να αντιληφθούμε την ιστορική συνέχειά μας ως έθνος και να διατηρούμε ζωντανά τις αξίες και τα ιδανικά μας, προασπίζοντας την εθνική μας ταυτότητα. Μια εθνική ταυτότητα άμεσα συνυφασμένη με την Ορθοδοξία, με την οποία ο Ελληνισμός συνδέεται με δεσμά αγάπης, αλλά και θυσίας.

»“Εάλω η Πόλις”, αλλά την εθνική μας συνείδηση οφείλουμε να τη διατηρήσουμε “απόρθητη” και να την κληροδοτήσουμε ατόφια στις επόμενες γενιές, με την πίστη και την ελπίδα ότι θα τη δυναμώσουν ακόμη περισσότερο…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet