Μ. Πατούλη: Υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς η εθελοντική αιμοδοσία
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς η εθελοντική αιμοδοσία

Τις προσπάθειες της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που πραγματοποιήθηκε στην Πεύκη τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» ενίσχυσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, προάγοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Η κ. Μ. Πατούλη συνεχάρη τη διευθύντρια Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Γαϊτανίδου, για την «προώθηση στοχευμένων κοινωνικών πρωτοβουλιών, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, το νέο όραμα φιλοσοφίας που έχει εμφυσήσει και υιοθετεί στο Νομικό Πρόσωπο, στο πλαίσιο ανάληψης των ευρύτερων διοικητικών της καθηκόντων, αλλά και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθητοποίησης που τη διακρίνει ως άνθρωπο». Συνεχάρη, επίσης, τους εθελοντές αιμοδότες και τους εργαζόμενους του πολυϊατρείου για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο.

Μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου της UNESCO Βορείων Προαστίων που προσήλθαν στον χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας, η κ. Πατούλη συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία της αιμοδοσίας ενισχύοντας έμπρακτα τις ανάγκες της Τράπεζα Αίματος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η κ. Πατούλη απευθύνει το δικό της μήνυμα για την ανάγκη προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας, τονίζοντας τα εξής:

«Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, η εθελοντική αιμοδοσία αποκτά ουσιαστικό νόημα για την κοινωνία. Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο βρίσκουν ως έννοιες το πραγματικό τους περιεχόμενο, όταν μετουσιώνονται σε πράξεις ειλικρινούς προσφοράς. Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τον Άνθρωπο, προωθεί και στηρίζει τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και κατ΄ επέκταση της χώρας μας. Η ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, είναι υπόθεση όλων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet