Μ. Τζαχρήστας: Δράσεις και όχι λόγια για να στηρίξουμε την τοπική αγορά Λυκόβρυσης και Πεύκης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μ. Τζαχρήστας: Δράσεις και όχι λόγια για να στηρίξουμε την τοπική αγορά Λυκόβρυσης και Πεύκης

Το μέλος της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης» και μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μανώλης Τζαχρήστος ζητά από τη διοίκηση του Δήμου, αλλά και τους πολίτες, να στηρίξουν, ιδιαιτέρως αυτή την κρίσιμη περίοδο, την τοπική αγορά. «Μην αγοράζουμε τα πάντα από τα πολυκαταστήματα και τους μεγάλους. Ανάσα της πόλης μας είναι οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες» τονίζει ο ίδιος, που -όπως λέει η παράταξη- «γνωρίζει πολύ καλά την τοπική αγορά και τις αγωνίες των εμπόρων και  ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής μας».  

Και ο κ. Τζαχρήστος συνεχίζει στην παρέμβασή του:

Είναι φανερό ότι μεγάλα τμήματα της κοινωνίας έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Κάτι που γίνεται αντιληπτό πρώτα-πρώτα στους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και βεβαίως στην τοπική αγορά.

Αυτά τα βλέπω πολύ καθαρά, γιατί τα βλέπω από… μέσα. Χρόνια λειτουργούσα στην Πεύκη κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ σήμερα ασχολούμαι με το εμπόριο φρούτων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό να δούμε όλοι το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και στα όρια τουλάχιστον της περιοχής μας να χτίσουμε ένα προστατευτικό μέτωπο. Να στηρίξουμε αρχικά την τοπική αγορά, τα μικρά και μεσαία καταστήματα που ανοίγουν στα όρια του Δήμου μας και δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Θεωρώ ότι πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, να μπούμε μέσα και, πέρα από τη ζεστή καλημέρα ή καλησπέρα, να δαπανήσουμε δέκα ευρώ.

Από το υστέρημά μας; Δεν θα το έλεγα έτσι. Αλλά από τα χρήματα που δαπανούμε σε κάποια πολυκαταστήματα και super market. Μπορεί π.χ. όταν μπαίνουμε στα μεγάλα  καταστήματα να μην αγοράζουμε τα πάντα, αλλά να περνάμε και από τον φούρνο, το κρεοπωλείο, το μανάβικο, την κάβα, τα ψιλικά, το κατάστημα ένδυσης και τον χώρο εστίασης της γειτονιάς. Επίσης για κάθε εργασία από ελεύθερο επαγγελματία να απευθυνόμαστε στους ειδικούς που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Εμείς, η «Συμμαχία Πολιτών», η μοναδική ανεξάρτητη παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά δεν είδαμε καμιά ουσιαστική (και όχι επικοινωνιακή) κίνηση από την πλευρά του Δήμου. Γιατί δεν μπορούν οι αρμόδιοι να λειτουργούν ως παρατηρητές που περιγράφουν μόνο τα προβλήματα. Οφείλουν και να τα λύνουν. Δεν είναι της παρούσης να πούμε περισσότερα. Υπενθυμίζουμε μόνο τις πρωτοβουλίες -και εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου- του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, επικεφαλής της παράταξης και πρώην δημάρχου Πεύκης, για την τοπική αγορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κλείνοντας, γίνεται φανερή η ανάγκη για δράση, γιατί όταν πεθαίνει η τοπική αγορά, οι πολίτες χάνουν την ανάσα τους.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet