Μ. Τραγάδη: Πάσχα με σκουπίδια για λόγους… εκδίκησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Μ. Τραγάδη: Πάσχα με σκουπίδια για λόγους… εκδίκησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ότι «η εκδικητική αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης ανάγκασε τον κόσμο να κάνει Πάσχα μέσα στα σκουπίδια, τα μικρόβια και τις εστίες μόλυνσης» τονίζει η Μ. Τραγάδη, μέλος του Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Πάσχα με σκουπίδια για λόγους… εκδίκησης», η κ. Τραγάδη αναφέρει: «Είναι γνωστός ο τρόπος που η διοίκηση Μαυρίδη αντιμετωπίζει τους δημότες της, ιδιαίτερα, δε, αν δεν ανήκουν στους “δικούς μας”. Απέναντι σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τη… “Βασιλεία των Αρίστων” και την καθεστηκυία τάξη που λυμαίνεται τον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια, η απάντηση είναι μόνο μίσος, συκοφαντίες και, βεβαίως, εκδικητικές ενέργειες.

Το τελευταίο αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά και από τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, στις γειτονιές όπου ζουν στελέχη που αντιπολιτεύονται τη διοίκηση. Τρανό παράδειγμα, η γειτονιά πέριξ της συμβολής των οδών Μαστρογιαννοπούλου και Σαλαμίνος, όπου η κατάσταση είναι το λιγότερο που μπορεί να περιγραφεί, τραγική.

Τους τελευταίους μήνες δεν εμφανίζεται κανένας οδοκαθαριστής στο σημείο, παρά τις κλήσεις που έχουμε κάνει επανειλημμένως στον Δήμο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται “βουνά” από χρησιμοποιημένες μάσκες και σκουπίδια και η δυσωδία να είναι αφόρητη. Η διοίκηση μπορεί να το ξεχνά, αλλά εμείς όχι, πως εξακολουθούμε και διανύουμε περίοδο μιας ιδιαίτερα επώδυνης πανδημίας, εν μέσω της οποίας, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, προκύπτει, σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος.

Τις νύχτες, μάλιστα, γίνεται “παρέλαση” από ποντίκια ακόμα και κατσαρίδες, παρότι δεν είναι ακόμα η εποχή τους. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που ένας περίοικος βρήκε το ψυγείο του αυτοκινήτου του φαγωμένο από ποντίκια και κανένας δεν γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση.

Όμως, η εκδικητική μανία της διοίκησης δεν σταματάει εδώ. Απευθυνθήκαμε επισήμως στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου και κάναμε σχετική καταγγελία για το θέμα. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, αρμόδιοι υπάλληλοι μετέβησαν στις 29/3/2022, προκειμένου να εξετάσουν και να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα που αντίκρισαν μόνο αποτροπιασμό μπορούσε να τους προκαλέσει και, συνέπεια αυτού, έστειλαν σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με το οποίο την καλούσε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, να μεριμνήσει για τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό του χώρου γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και του πεζοδρομίου, “ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία οχληρών και ανθυγιεινών καταστάσεων εις βάρος των περίοικων”.

Δυστυχώς, ο Δήμος αγνόησε και αυτήν την προειδοποίηση. Ο καιρός πέρασε, βιώσαμε την Εβδομάδα των δικών μας Παθών και, όπως αποδείχθηκε, η εκδικητική αντιμετώπιση της διοίκησης μας ανάγκασε να κάνουμε Πάσχα μέσα στα σκουπίδια, τα μικρόβια και τις εστίες μόλυνσης.

Δεν περιμένουμε πια ίχνος ευαισθησίας από μια ανάλγητη, αδιάφορη και πρακτικά απούσα διοίκηση. Η εικόνα της πόλης μιλάει από μόνη της. Όπως και η οργή και η αγανάκτηση που ελπίζουμε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, να θυμηθεί και να πράξει αναλόγως.

Δεν διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου για να απαντήσουμε στην εκδικητικότητα με το ίδιο νόμισμα. Απαιτούμε σεβασμό, ίση και δίκαιη αντιμετώπιση και, πάνω από όλα, ανθρωπιά. Και αυτή μόνο με την οριστική αποχώρηση της καταστροφικής διοίκησης Μαυρίδη θα μπορέσει να επανέλθει στην πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet