Νέα Δημιουργία: Συζήτηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων στις 5/2
Κοινωνία

Νέα Δημιουργία: Συζήτηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων στις 5/2

Δημόσια συζήτηση μέσω live streaming διοργανώνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης Νέα Δημιουργία, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ιωάννου, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 18:00.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη μέσα από το Facebook στο προφίλ του κ. Ιωάννου (από το Σάββατο μετά τις 17:30) ή μετά από επιβεβαίωση e-mail στο [email protected].

Ο κ. Ιωάννου αναφέρει σχετικά: «Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, η κλιματική αλλαγή μας υπενθύμισε την παρουσία της και τις αρνητικές επιδράσεις στη ζωή μας, όχι θεωρητικά, όχι κάποτε στο μέλλον, όχι κάπου μακριά μας, αλλά εδώ, σε όλους εμάς, με άμεσες αρνητικές συνέπειες, χωρίς απώλειες ζωών αυτή την φορά, αλλά με απώλειες περιουσιών και περιουσιακών στοιχείων, άλλες οικονομικές ζημιές και απώλειες εργάσιμου χρόνου πολιτών και επιχειρήσεων, και ταλαιπωρίες για δεκάδες ώρες ή διακοπές ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών κ.λπ.

Κρατικός μηχανισμός, στην ευρύτερη ή στενότερη έννοια του, Τοπική Αυτοδιοίκηση και μηχανισμοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα όλο και πιο έντονα και όλο πιο συχνά καιρικά φαινόμενα.

Πώς προετοιμαζόμαστε καλύτερα; Πώς είμαστε σε θέση την επόμενη φορά να ανταποκριθούμε και να προλάβουμε ανάλογα φαινόμενα και τις αρνητικές τους επιπτώσεις; Πώς πρέπει να οργανωθούμε και πώς να δράσουμε;

Αυτά και άλλα ερωτήματα, σε τοπικό -σε επίπεδο Δήμου- αλλά και ευρύτερο περίγυρο θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε, να αναλύσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με πολίτες, φορείς, εργαζομένους του Δήμου και των φορέων και οργανισμών, όλων όσων ζήσαμε τις τελευταίες αρνητικές εμπειρίες, αλλά και όσων είναι υπεύθυνοι να μας προφυλάξουν από ανάλογες ή χειρότερες καταστάσεις στο άμεσο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet