Σ. Νικολιδάκης: Να μπει τέλος στην απαξίωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Σ. Νικολιδάκης: Να μπει τέλος στην απαξίωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ζητεί ο Συμεών Νικολιδάκης, μέλος του ΚΟΙΠΑΠ και της παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει σχετικά:

«Η πρόσβαση στην παιδεία και την εκπαίδευση είναι βασικό δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια ή επιλεκτικό προνόμιο. Ο λόγος θεσμοθέτησης και λειτουργίας των Κοινωνικών Φροντιστηρίων είναι η πρόσβαση των μαθητών/ τριών, που προέρχονται από μη προνομιούχες οικονομικά κοινωνικές τάξεις στη δωρεάν παρεχόμενη ενισχυτική διδασκαλία.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης το Κοινωνικό Φροντιστήριο είχε απαξιωθεί, ήδη, από την προηγούμενη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ και συνεχίζει να μην λειτουργεί ως θεσμός. Ως εκπαιδευτικός οφείλω να αφυπνίσω τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με λύσεις που έχει προτείνει η αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα. Η εφαρμογή δημοκρατικών πολιτικών αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών και συνδέεται με την επιλογή και προώθηση κοινωνικών – προνοιακών πολιτικών. Η τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος, ειδικά αυτή την περίοδο των επαυξημένων συνεπειών της κρίσης, να προστατεύσει τους μη προνομιούχους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet