Ν. Δημητρίου: Δεν μπορούν να συζητούνται σοβαρά θέματα στο Κ.Σ. Λυκόβρυση με μέιλ…
Κοινωνία

Ν. Δημητρίου: Δεν μπορούν να συζητούνται σοβαρά θέματα στο Κ.Σ. Λυκόβρυση με μέιλ…

Η Νίκη Δημητρίου, κοινοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης, εκφράζει τη διαφωνία της για τη συνέχιση πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς, πιστεύοντας ότι η συζήτηση σοβαρών θεμάτων απαιτεί διά ζώσης συνεδριάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί την απόσυρση συγκεκριμένων θεμάτων από τη συνεδρίαση του οργάνου στις 15 Μαΐου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η κ. Δημητρίου αναφέρει:

Για μια φορά ακόμη, τα τακτικά μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Λυκόβρυσης καλούμαστε να αποφασίσουμε στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου, δίνοντας μια ξερή τοποθέτηση και ψήφο μέσω email για σειρά σοβαρών ζητημάτων (ιδιόχρηση Ο.Τ.9, προστασία Πύρνας, έλεγχος νομιμότητας περιπτέρων Λυκόβρυσης).

Προξενεί ξανά εντύπωση το γιατί επιλέγεται η παρούσα χρονική στιγμή, εν μέσω πανδημίας, όπου η διά ζώσης συνεδριάσεις δεν πραγματοποιούνται, προκειμένου να «κατέβουν» τέτοια σοβαρά θέματα. Καλούμαστε δηλαδή, πάλι στην ίδια διαδικασία, στην οποία η συζήτηση και ο διάλογος είναι ανύπαρκτος ή, πιο απλά, σε μια διαδικασία η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα διαδικασία οργάνου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο, οι τοποθετήσεις και οι ψήφοι των υπολοίπων παρατάξεων δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν το Συμβούλιο να έχει εμπιστοσύνη σε μια τέτοια διαδικασία προκειμένου να πάρει απόφαση για τα αναφερθέντα ζητήματα;

Προφανώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα πρέπει να ακολουθούνται για τη μείωση της διασποράς του κορωναϊού. Ωστόσο, και οι διαδικασίες δεν θα πρέπει να γίνονται «λάστιχο».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί λοιπόν τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου στην αναβολή των θεμάτων 2 έως και 6, προκειμένου να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση διά ζώσης αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Το1ο θέμα, «Μείωση δημοτικών φορών και τελών», προτείνουμε να κατέβει κανονικά προς ψήφιση, καθώς η άμεση ανακούφιση των ούτως ή αλλιώς οικονομικά επιβαρυμένων λαϊκών οικογενειών είναι επιτακτική.

Επιφυλάσσομαι για την τοποθέτηση μου ως προς αυτό το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet