Ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στις 28 Ιανουαρίου 202, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού, που συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο, συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στο δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13/6/2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», με την οποία 215 Δήμοι ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου τους. Μεταξύ των Δήμων που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Χάρτα συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η ένταξη της διάστασης του φύλου στη πολιτική του Δήμου αποσκοπεί, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή του:

  • Στην ανάπτυξη, την εφαρμογή και την αξιολόγηση κάθε δράσεων, με τρόπο που όλοι οι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, να επωφελούνται  ισότιμα και χωρίς καμιά διάκριση.
  • Στην ευαισθητοποίηση-ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών στο ζήτημα της ισότητας, με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης.
  • Στη συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.
  • Στη συνεργασία με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Άννα Ασπραδάκη, αφού καλωσόρισε τα μέλη της ΔΕΠΙΣ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και αναφέρθηκε ειδικότερα στους στόχους και τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης επιτροπής. Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις Αρχές που συνεπάγεται η υπογραφή της Ευρωπαϊκής χάρτας.

Ειδικότερα, η κ. Άννα Ασπραδάκη σημείωσε:

«Η τροχιά που χαράσσεται μέσα από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας και αφορά στην ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες, έχει την δυναμική να συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς της Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως σημαντικός αρωγός του έργου μας, στον αγώνα για την υπέρβαση των έμφυλων διακρίσεων. 

»Ο αριθμός των υπογεγραμμένων Χαρτών στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται, διατηρώντας την Ελλάδα παγκόσμια πρωτοπόρα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ολοένα και περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες μας κατανοούμε την ανάγκη της εξάλειψης των διαφορών μας και αυτό θα αποτελέσει την πυξίδα όλων μας στη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό απόψεων αλλά και από την πίστη μας στην ισότητα που εκπροσωπούμε!

»Μια σειρά δράσεων θα πραγματοποιηθούν και σύντομα θα ανακοινωθούν. Όλοι μαζί, σε συνεργασία με τους φορείς, τους συλλόγους, τα τοπικά συμβούλια, τα σχολεία και τις παρατάξεις, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε κάθε πλευρά που χρειάζεται φως. Γιατί σε αυτήν την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία μας».

Όσοι επιθυμούν, γυναίκες και άνδρες, να συμμετέχουν με τις ιδέες τους και την διάθεση τους για προσφορά μπορούν να επικοινωνήσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] .

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Τακτικά Μέλη

  • Ασπραδάκη Άννα, πρόεδρος (δημοτική σύμβουλος)
  • Σοκορέλη Παναγιώτα (δημοτική σύμβουλος)
  • Ζαφειροπούλου Νίκη (υπάλληλος Κοινωνικής Υπηρεσίας)
  • Μάλαμα Βασιλική (εκπρόσωπος γυναικείου τοπικού συλλόγου)
  • Μιχαλά Λουσιάνα (εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων)
  • Λογαρά Ειρήνη (εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Πεύκης)
  • Σπέη Σεσίλια (εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης)

Αναπληρωματικά Μέλη:

  • Μεντεσίδου Δέσποινα (δημοτική σύμβουλος)
  • Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος (δημοτικός σύμβουλος)
  • Τράνακα Σταματούλα (υπάλληλος Κοινωνικής Υπηρεσίας)
  • Χαλαζονίτου Γεωργία (εκπρόσωπος γυναικείου τοπικού συλλόγου)
  • Χαιρέτη-Μπούρα Αγγελική (εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων)
  • Βουλκίδη Δήμητρα (εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης)
  • Ξυνταράκη Καλλιόπη (εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Πεύκης)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet