Λυκόβρυση – Πεύκη: “Ποδαρικό” στο 2015 βραβεύοντας τις αξίες
Κοινωνία

Λυκόβρυση – Πεύκη: “Ποδαρικό” στο 2015 βραβεύοντας τις αξίες

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης σε διοργάνωση του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «στη συλλογικότητα, την έμπνευση, το ήθος και την ειλικρινή προσφορά».

Εγκαινιάζοντας από φέτος έναν νέο θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, με πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, η υποδοχή του νέου έτους συνδυάστηκε με τη βράβευση δύο πολιτών από Λυκόβρυση και Πεύκη που διακρίθηκαν στους τομείς ενασχόλησής τους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η κ. Πατούλη, «Τα πρότυπα είναι απαραίτητα για τη ζωή των ανθρώπων και η παρουσία τους γίνεται καταλυτική, όταν ενσαρκώνουν αξίες, τρόπο ζωής, σκέψη που αντέχει στον χρόνο και στις πολλαπλές αντιφάσεις της σημερινής πραγματικότητας. Αυτός λοιπόν είναι και ο συμβολισμός της εκδήλωσης που υιοθετούμε και φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε ως θεσμό τα επόμενα χρόνια».

Η Μ. Πατούλη βραβεύει τον Γ. ΜατζαβίνοΒραβεύτηκε, από την κ. Πατούλη, ο εκπρόσωπος της Γέφυρας Αγάπης Γιάννης Ματζαβίνος για τη διακεκριμένη προσφορά του στον τομέα του εθελοντισμού και από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιο Μαυρίδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης τιμήθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «για την προσφορά του στον χώρο της υγείας και τη διαχρονική του πορεία στην Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας με αφοσίωση και αυταπάρνηση τον πολίτη και τις ανάγκες του όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα στον πολιτικό στίβο από τον Δήμο Πεύκης».Ο Τ. Μαυρίδης βραβεύει τον Γ. Πατούλη

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέλυσε τη στρατηγική πορεία κατά το 2015 δίνοντας έμφαση στον οικονομικό εξορθολογισμό και στην υλοποίηση μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής με βασικό μήνυμα για το νέο Έτος, «Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο, δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη».

Δίνοντας το στίγμα της ανανεωτικής φιλοσοφίας που υιοθετεί στη διοίκηση του ΠΕΑΠ η κ. Πατούλη προανήγγειλε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη δημιουργία, εντός του 2015, «ενός Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού πανελλήνιας εμβέλειας, με έδρα τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με σκοπό την πολιτιστική αλληλεπίδραση, την ενδυνάμωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της χώρας μας, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ».

Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΕΑΠΠαράλληλα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης κόβοντας το κομμάτι του Δήμου τόνισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «το νέο Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού πανελλαδικής εμβέλειας με έδρα τον Δήμο θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας». Παράλληλα, κομμάτι έκοψαν εκπρόσωποι από τις Δομές του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, των εργαζομένων του ΠΕΑΠ και των εθελοντών του Δήμου.

Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο και πιο εορταστικό τρόπο, με ένα εξαιρετικό ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα από τη Sinfonietta Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Αραβίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet