Οι θεραπευτικές δυνατότητες του ονείρου αναλύθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

Οι θεραπευτικές δυνατότητες του ονείρου αναλύθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Η γοητεία του ονείρου και οι θεραπευτικές του δυνατότητες» ήταν το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ο δημιουργικός κύκλος συζητήσεων και συναντήσεων για την περίοδο 2017-2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Καλεσμένος της εκδήλωσης του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής dr. Άγγελος Βιαννίτης.

Ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Άγγελος Βιαννίτης μύησε τους παρευρισκομένους στον κόσμο των ονείρων μιλώντας για τις θεραπευτικές δυνατότητες του ονείρου, αλλά και για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στα όνειρα και το συνειδητό. Η ονειρική θεραπεία άλλωστε δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι κατά τη διάρκεια της Εγκοιμήσεως σε κάποιον ιερό χώρο, ο ασθενής δεχόταν ένα αποκαλυπτικό όνειρο το οποίο του έδειχνε τον τρόπο θεραπείας που έπρεπε να ακολουθήσει. Μπορεί, επίσης, να συναντούσαν τον ίδιο τον θεό Ασκληπιό στο όνειρό τους.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, επισημαίνει: «Η έναρξη των εκδηλώσεων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία. Ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Άγγελος Βιαννίτης πραγματοποίησε μία εξαιρετική παρουσίαση που παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και το Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και στην προσφορά ποιοτικών εκδηλώσεων, συζητήσεων και συναντήσεων στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με στόχο την ενημέρωση και τη ψυχική ανάταση των δημοτών και πολιτών. Με αυτό το στόχο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας ποιοτικές βραδιές γεμάτες πνευματικές αναζητήσεις. Θερμό ευχαριστώ για μια ακόμη φορά στον υπεύθυνο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, Ηλία Πολλάτο, για την πολύτιμη συμβολή, τη δημιουργικότητα, το ακούραστο πνεύμα του και την αρωγή του στο έργο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet