Οι προτάσεις της παράταξης Δήμος Μπροστά+ για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Οι προτάσεις της παράταξης Δήμος Μπροστά+ για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης

Τις προτάσεις της αναφορικά με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικοού Σχεδίου της Λυκόβρυσης έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Δήμος Μπροστά+, οι οποίες έχουν αποσταλεί διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, ενώ κατατέθηκαν και στην επιτροπή διαβούλευσης.

Αναλυτικά, η παράταξη προτείνει:

  1. Να χαρακτηριστεί όλο το οικόπεδο της ΑΓΕΤ, Ο.Τ. 33, ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων.
  2. Να προβλεφθεί η πεζοδρόμηση του κέντρου πόλης της Λυκόβρυσης, επί των οδών Αγ. Βαρβάρας – Γρ. Λαμπράκη – Ν. Φυρογένη – Αγ. Παρασκευής.
  3. Να προβλεφθεί η διάνοιξη – διαπλάτυνση της οδού Υακίνθων έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γηπέδου.
  4. Να προβλεφθούν χρήσης γης αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών και προνοιακών χώρων στο ΕΘΙΑΓΕ.
  5. Να χαρακτηριστεί κοινόχρηστος χώρος πρασίνου ή πλατεία το ελεύθερο οικόπεδο επί των οδών Μαστρογιαννοπούλου και Σαλαμίνος.
  6. Να αφαιρεθεί από τις χρήσεις της γενικής κατοικίας 2 η χρήση «Συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων – συνήθων οχημάτων».
  7. Να προβλεφθεί η δεκαπενταετής υποχρεωτική μετεγκατάσταση των βιομηχανιών.
  8. Η χρήση της γενικής κατοικίας να περιορίζεται μόνο στο μέρος του οικοδομικού τετραγώνου που εφάπτεται με τον κύριο οδικό άξονα και όχι στο σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου. Εάν δεν καταστεί αυτό εφικτό, τότε στο ήμισυ του οικοδομικού τετραγώνου, αλλά σίγουρα όχι σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.
  9. Να μην πολεοδομηθεί η δασική έκταση του δάσους Κάσδαγλη.
  10. Να προβλεφθούν κοινόχρηστοι χώροι πέριξ της περιοχής που επίκειται να δημιουργηθεί το Mall, ενώ πρέπει να προβλεφθούν οι πολεοδομικές αλλαγές που θα φέρει η εν λόγω επένδυση.
  11. Σε τμήμα του Ο.Τ. 129 να αυξηθεί ο χώρος που ορίζεται ως «αθλητισμός», ώστε να επεκταθεί το ανοικτό  υφιστάμενο γηπέδου μπάσκετ στον συγκεκριμένο χώρο και να κατασκευαστεί στέγαστρο τύπου «μπαλόνι» για τη στέγασή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet