Ομιλία για τον γάμο και την απιστία από την Τένια Μακρή
Κοινωνία

Ομιλία για τον γάμο και την απιστία από την Τένια Μακρή

Καλεσμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 θα είναι η σύμβουλος σχέσεων και οικογένειας Τένια Μακρή.

Σε μία διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, η σύμβουλος θα παρουσιάσει ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας «Πώς θα θωρακίσετε τον γάμο σας από την απιστία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) και θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για την Τένια Μακρή

Η Τένια Μακρή γεννήθηκε στον Βόλο. Αντλεί την καταγωγή της από το Πήλιο στο οποίο καταφεύγει για να δημιουργεί και να αναζωογονείται. Ζει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο όπου προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια στην οικογένεια για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των συζύγων, με τα παιδιά και με κάθε μέλος χωριστά. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική, και είναι κάτοχος M.Sc. στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.

Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας των ατόμων με αναπηρία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χρήση βοηθημάτων κατά των αρχιτεκτονικών εμποδίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας από άτομα με αναπηρία και εργάστηκε σε αυτό το αντικείμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρύτρια του τμήματος επαγγελματικής αποκατάστασης στους Η/Υ στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ίδρυσε τη Σχολή Γονέων στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και καθιέρωσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό για τους μαθητές του Λυκείου στο ίδιο σχολείο. Αυτήν την πρωτοπορία ακολούθησαν πολλά σχολεία της χώρας.

Είναι πολύ γνωστή από την 20ετή και πλέον ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία της καθώς και για το πρόσφατο συγγραφικό της έργο, αφού τα βιβλία της «Αγάπη με το Ζόρι;», «Γιατί σ΄ αγαπώ;», «Φτάνει μόνο η αγάπη;» και «Αφού αγαπιόμαστε γιατί δεν τα καταφέρνουμε;» μπήκαν αμέσως στη λίστα των best sellers. Έχει μια κόρη η οποία είναι μάχιμη ψυχολόγος στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στη συμβουλευτική εφήβων, στην κλινική ψυχολογική αξιολόγηση και στη σωματική ψυχοθεραπεία με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet