Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
Κοινωνία

Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Ο σχολικός εκφοβισμός, ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια απασχολεί ιδιαίτερα τη διεθνή ερευνητική κοινότητα είναι το θέμα της επόμενης δράσης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης που υλοποιεί.

Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Μέσω του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: ο ρόλος των γονέων και του σχολείου στην αντιμετώπισή του» τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Κορίνθου & Καλύμνου).

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Ελμίνα Παντελάκη, σχολική ψυχολόγος, η οποία θα αναφερθεί στα χαρακτηριστικά του φαινομένου και στις επιπτώσεις που αυτό επιφέρει σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Ακόμη, θα μιλήσει για παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου, για το πως μπορούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι συνομήλικοι να διακρίνουν περιστατικά εκφοβισμού, για πρακτικές με τις οποίες μπορεί ένα παιδί να προστατευτεί, αλλά και για τους λόγους που ωθούν ένα παιδί να ασκήσει βία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet