Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος έθεσε το θέμα του Κοιμητηρίου στους 21 ΟΤΑ
Κοινωνία

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος έθεσε το θέμα του Κοιμητηρίου στους 21 ΟΤΑ

Το θέμα της δημιουργίας κοιμητηρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε συνεδρίαση του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας είναι η έλλειψη Κοιμητηρίου. Είναι ένα πρόβλημα που το έχουν αντιμετωπίσει όλοι όσοι έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο και υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν χώρο για την ταφή του. Το θέμα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά πριν από πολλά χρόνια όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για δημιουργία Κοιμητηρίου εντός των ορίων του Δήμου. Όμως από την ώρα που δεν προχώρησε τότε, σήμερα αποτελεί ένα μεγάλο βραχνά.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στο πρόγραμμά της είχε εντάξει την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία διαδημοτικού Κοιμητηρίου. Μάλιστα και μετά τις εκλογές έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ μελών της παράταξης. Έτσι ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τη μειοψηφία του Δήμου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ), έθεσε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση των 21 και ζήτησε να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, αφού το ίδιο πρόβλημα έχουν οι περισσότεροι δήμοι της περιοχής μας.

«Σήμερα πέντε δήμοι των 21 ΟΤΑ δεν έχουν Κοιμητήριο. Εκτός από τον δικό μας είναι οι δήμοι Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Βριλησσίων. Εξ άλλου σε κάποιους άλλους δήμους η κατάσταση τείνει να γίνει οριακή. Με άλλα λόγια έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με το ζήτημα και την περίοδο που συμμετείχε και πάλι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος  κ. Κουράσης υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα γρήγορα και ήδη το συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet