Ο Κ. Γεωργουσόπουλος μίλησε για την Παιδεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Ο Κ. Γεωργουσόπουλος μίλησε για την Παιδεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την Παιδεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Μια εμβληματική προσωπικότητα, όπως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, μας έκανε την τιμή να μιλήσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των τριών Λυκείων του Δήμου, συμπληρώνοντας ότι «τέτοιες εκδηλώσεις αναβαθμίζουν την ποιότητα της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης».

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά, είχαμε την τιμή να βρίσκεται στον Δήμο μας ένας χαρισματικός και λαμπρός άνθρωπος της εποχής μας όπως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Όσο και να μας φαίνεται παράξενο, τολμώ να πω ότι η Παιδεία αποτελεί την πυξίδα του καθενός μας. Η Παιδεία είναι το συστατικό στοιχείο της επιθυμίας. Η Παιδεία είναι αυτή που ωθεί το υπερεγώ, που οδηγεί στον έρωτα για τον κόσμο, στην ελπίδα για τον ίδιο τον κόσμο, στο όνειρο και στην πραγμάτωσή του. Η Παιδεία ενώνει τη λογική με το συναίσθημα, τον έρωτα με την αγάπη, το όνειρο με την πραγματικότητα. Γιατί με την Παιδεία και ξέρεις και αισθάνεσαι, και ελπίζεις και πράττεις, και ενθουσιάζεσαι και εκτιμάς.

»Ιδιαίτερες ευχαριστίες για μια ακόμη φορά στον Ηλία Πολλάτο, καθώς και όσους παρευρέθηκαν στην όμορφη βραδιά».

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου, Μαριάννα Μαμαλάκη, τόνισε: «Στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε έναν «φωτισμένο» δάσκαλο, τον Κώστα Γεωργουσόπουλο. Μας μύησε στη… μουσική των λέξεων, στη σημασία των λέξεων… Ταξιδέψαμε στην Αρχαία Αθήνα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, το θέατρο , η φιλοσοφία… Παρακολουθήσαμε τον Μινωτή στο θέατρο της Επιδαύρου… Το ερώτημα όσων παρακολούθησαν τη σημερινή ομιλία, “τι γίνεται με την Παιδεία στη χώρα μας”, ο προβληματισμός και η αγωνία όλων μεγάλη.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης Ηλία Πολλάτο, που μας χαρίζει τέτοιες βραδιές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet