Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κάθε προσπάθεια ανάθεσης της εμπορίας του νερού σε ιδιώτη απαγορεύεται
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κάθε προσπάθεια ανάθεσης της εμπορίας του νερού σε ιδιώτη απαγορεύεται

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης «κατακεραυνώνει» την ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ, την οποία -όπως υποστηρίζει- δρομολογεί η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η Οργάνωση αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωσή τις:

Είναι γνωστή και δεδομένη η συνταγματική προστασία του πόσιμου νερού ως δημόσιου αγαθού. Άρα κάθε προσπάθεια ανάθεσης της εμπορίας του σε ιδιώτη απαγορεύεται.

Τι ισχύει όμως με το δίκτυο μεταφοράς και τις υποδομές χάρη στις οποίες συλλέγεται – αποθηκεύεται – μεταφέρεται και διανέμεται αυτό το, κοινωνικού χαρακτήρα, αγαθό; Ά, σκέφτεται ο «έξυπνος» επενδυτής/κυβερνήτης «αυτά μπορούν να ανατεθούν σε ιδιώτη (π.χ. με ΣΔΙΤ -οι γνωστές νεοφιλελεύθερες Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, για να μη μας κράξουν και τα …βόδια) χωρίς κανένα πρόβλημα. Και μετά; Έ, μετά, το συμφέρον της ΣΔΙΤ θα υπαγορεύει τη διαχείριση του κοινωνικού αγαθού «νερό».

Θυμίζουμε ότι το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ περιλαμβάνει τα φράγματα και τους ταμιευτήρες του Μόρνου, του Εύηνου, του Μαραθώνα και της Υλίκης, το κανάλι και το δίκτυο μεταφοράς (400 χλμ.), καθώς και τα αντλιοστάσια.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού έγινε σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για κάποια χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της τιμής του και η πτώση της ποιότητά του, οδήγησε αναγκαστικά στην επαναφορά του υπό δημόσιο έλεγχο.

Το τελευταίο «φύλο συκής» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν οι ενδεχόμενες ζημιές της ΕΥΔΑΠ, αλλά και αυτό έπεσε… Η εταιρεία, που εδώ και 70 χρόνια, προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας πόσιμο νερό και σε τιμές κοινωνικά αποδεκτές, έχει κέρδη!!!

Έ, αυτά επιβουλεύεται ο καλός και έξυπνος επενδυτής μέσω του κυβερνήτη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet