Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ο φαύλος κύκλος της καταστολής και της βίας
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ο φαύλος κύκλος της καταστολής και της βίας

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Λυκόβρυσης-Πεύκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους, όσοι επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών, εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης, την Τρίτη (9/3/21), όπως ενημερώνουν τα μέλη της Οργάνωσης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής:

Είχε προηγηθεί η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής (7/3/21), που τόλμησαν να κάνουν την βόλτα τους με κάθε νόμιμο τρόπο και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας και βεβαίως σε κάθε διαμαρτυρία και μαζική εκδήλωση οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες, που συκοφαντούν και αμαυρώνουν τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα την επίθεση σε άνδρες της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία. 

Βρισκόμαστε στον πέμπτο μήνα ενός πλήρως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία, αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Η οικονομία βρίσκεται σε διάλυση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση. Μόνο χρέη και δάνεια. Οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο. Την ίδια στιγμή οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, αφού για ένα έτος η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και των πολιτών.

Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό και να συκοφαντεί με σχέδιο, την όποια διαμαρτυρία, τους αγώνες των εργαζόμενων.

Από την αρχή της πρωθυπουργικής θητείας ο κ. Μητσοτάκης μέχρι σήμερα, χρησιμοποιεί τις εκτροπές, τον κοινωνικό διχασμό, το αστυνομικό κράτος και το lockdown για να κρατηθεί στην επιφάνεια.

Ας μην έχει αυταπάτες ο κ. Μητσοτάκης. Η κατάσταση δεν θα μπορεί να εκτονωθεί με συνεννοήσεις και λογίδρια. Δεν είναι στο χέρι του να ελέγξει την οργή των πολιτών όσο στην Ελλάδα εξακολουθεί να εφαρμόζεται το πιο σκληρό, αποτυχημένο, καταστροφικό και ανόητο lockdown της Ευρώπης.

Ας αντιληφθεί και κάτι ακόμη: ότι η συγκέντρωση στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ήταν το πρελούδιο. Η κοινωνική οργή είναι ανεξέλεγκτη. Θα κλιμακωθεί και δεν θα μπορεί να ελεγχθεί. Δεν θα μπορεί να μπει σε καλούπια όσο και αν τροφοδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια τα ΜΜΕ για να τρομοκρατούν τους πολίτες και να λιβανίζουν τον ίδιο και την «επιτυχημένη» διαχείριση της πανδημίας.

Αντί να ζητά από τους πολιτικούς αντιπάλους του το αυτονόητο, δηλαδή να καταδικάσουν εγκληματικές πράξεις βίας στο περιθώριο μιας μεγάλης λαϊκής συγκέντρωσης, όφειλε να προβεί σε αυτοκριτική για την αντιδημοκρατική εκτροπή και να ξηλώσει όλο το μηχανισμό της βίας και της καταστολής που δημιούργησε με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν εξηγήσεις και πρέπει να απολογηθούν για όλα. Οι ευθύνες είναι δικές τους.

Για όλους εμάς, αποτελεί συνταγματική υποχρέωση η περιφρούρηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών κάθε πολίτη αυτής της χώρας και αυτό θα πράξουμε με κάθε τρόπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet