Ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης-Πεύκης πάει εκδρομή
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης-Πεύκης πάει εκδρομή

Διήμερη εκδρομή διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πανέμορφο νησί της Μεγαλόχαρης την Τήνο στις 18 και 19 Οκτωβρίου για προσκύνημα και περιήγηση στα όμορφα χωριά της!

Ο Σύλλογος θα επισκεφθεί και το γυναικείο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κυρίας των Αγγέλων) στο Κεχροβούνι, το οποίο ιδρύθηκε, κατά την παράδοση τον 10ο αιώνα. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο εξαιρετικής τέχνης και ωραίες τοιχογραφίες. Διασώζεται το απλό κελί, όπου έζησε η μοναχή Πελαγία (ανακηρύχθηκε Αγία το 1970), στο όραμα της οποίας οφείλεται η εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο χωριό Πύργος που στην είσοδό του δεσπόζει το πατρικό σπίτι του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά (1851-1938), το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Στους χώρους της καλοδιατηρημένης τηνιακής κατοικίας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου νεοέλληνα γλύπτη, οικογενειακές φωτογραφίες, ιδιόχειρα σημειώματα, έπιπλα, οικιακά σκεύη, σχέδια και γλυπτά του καλλιτέχνη, τα εργαλεία και το εργαστήριό του.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο στο κινητό: 6971 825085, στο e-mail: [email protected] και στο facebook του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet