Παιχνίδια στον Σύλλογο «Ελπίδα» πρόσφερε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Παιχνίδια στον Σύλλογο «Ελπίδα» πρόσφερε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Παιχνίδια στον Σύλλογο Ελπίδα πρόσφερε η αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», όπου βρέθηκε μαζί με εργαζομένους της Κοινωνικής Υπηρεσίας τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Κατά του Παιδικού Καρκίνου. Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με πρωτοπόρο την πρόεδρο του Συλλόγου Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Πρώτη επιδίωξη της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν η δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας, της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (ΜΜΜΟ), που πραγματοποιήθηκε το 1993, όταν εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ακολούθησε η δημιουργία του ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», στην οδό Μικράς Ασίας 46 στην περιοχή Γουδή, που φιλοξενεί παιδιά από την περιφέρεια της Ελλάδας μαζί με τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη να διαμένουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους, που εγκαινιάστηκε το 1999. Ο επόμενος μεγάλος στόχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν η δημιουργία του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Η ανέγερση του νοσοκομείου, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις το 2010.

Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει πλούσιες επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει πάρει πολύ σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες ιδίως σε περιόδους ενόπλων συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δηλώνει σχετικά: «Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης έχει μια μακρά παράδοση κοινωνικής προσφοράς. Πέραν του πλέγματος προστασίας που έχουμε δημιουργήσει για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες συμπολιτών μας, προσπαθούμε να προσφέρουμε σε περιοχές που πλήττονται από καταστροφές, αλλά και σε φορείς εγνωσμένης αξιοπιστίας και προσφορές. Μια τέτοια περίπτωση χωρίς αμφιβολία είναι ο Σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ” που με πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη επιτελεί έργο ανεκτίμητης αξίας για τα παιδιά με καρκίνο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου, είχαμε τη χαρά να προσφέρουμε κι εμείς παιχνίδια για αυτά τα παιδιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet