Παραδοσιακοί χοροί, αλλά και κοινωνική δράση στο 41ο Φεστιβάλ Παιδιού
Κοινωνία

Παραδοσιακοί χοροί, αλλά και κοινωνική δράση στο 41ο Φεστιβάλ Παιδιού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο άλσος Βαρβαρέσου, στο πλαίσιο υποστήριξης των δράσεων του 41ου Φεστιβάλ Παιδιού, η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών από τους μικρούς μαθητές των παιδικών σταθμών του ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα και με τη θετική τους ενέργεια, διασκέδασαν και χόρεψαν με τα παιδικά χορευτικά, που κατάφεραν να συγκινήσουν όλους τους παρευρισκόμενους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νομικού προσώπου.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά στο Φεστιβάλ Παιδιού που διοργανώνει το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ένας θεσμός που ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και αποτελεί μια όμορφη γιορτή για την πόλη.

Η Άννα Ασπραδάκη, πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την παρουσίαση αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Ο αγαπημένος μας Γιώργος Φραγκάκης και η χορευτική του ομάδα, σε συνεργασία με τη διευθύντρια των παιδικών σταθμών, Σταυρούλα Βαρδάκου, τις δασκάλες των τμημάτων και τους μικρούς μαθητές, μας συγκίνησαν με τους παραδοσιακούς τους χορούς. Συγχαίρω την όμορφη πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Η παράδοση αποτελεί αντίσταση κατά του αφανισμού ενός λαού και οφείλουμε να τη διδάσκουμε στα παιδιά μας από τις μικρές ηλικίες. Συγχαρητήρια στους λιλιπούτειους χορευτές μας για την μεγάλη τους προσπάθεια».

Από την πλευρά της, η κ. Μαριάννα Μαμαλάκη, αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, έδωσε συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν σε αυτήν την επιτυχημένη δράση.

Σημειώνεται ότι στο 41ο Φεστιβάλ παιδιού συγκεντρώθηκαν και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου. Η ποσότητα των φαρμάκων που συγκεντρώθηκε ήταν ικανοποιητική, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΟΙΠΑΠ, όπου επίσης σημειώνεται:

«Σε μια περίοδο εκτεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ιδιαίτερα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της φαρμακευτικής κάλυψης, ο ρόλος των Κοινωνικών Φαρμακείων μπορεί να αποδειχθεί κομβικός.

Αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που ανταποκριθήκατε με ευαισθησία στο κάλεσμά μας και προσφέρατε στους άπορους συμπολίτες μας φάρμακα και ελπίδα. Τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης είναι πολύτιμες σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από δυσκολίες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον εθελοντή φαρμακοποιό Γιάννη Αναστασίου και τη νοσηλεύτρια Σοφία Νίκου για την παρουσία τους κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο σημείο συλλογής φαρμάκων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet