Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Αναγέννηση» Γ. Κουτσικάκης
Κοινωνία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Αναγέννηση» Γ. Κουτσικάκης

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Μορφωτικού, Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Πεύκης -Λυκόβρυσης «Η Αναγέννηση» και αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο ο επί τεσσάρων ετών πρόεδρος Γιώργος Κουτσικάκης.

Στην ακόλουθη ανοικτή επιστολή που απευθύνει στα μέλη του Συνδέσμου, ο κ. Κουτσικάκης εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του:

Αγαπητοί φίλοι,

Πριν φτάσω στο προκείμενο θα επιχειρήσω μία ιστορική αναδρομή.

Πριν τέσσερα χρόνια μετά από διαβουλεύσεις με αρκετούς συμπολίτες μας για κάμποσους μήνες προχωρήσαμε στην ίδρυση του Συνδέσμου μας. Γιατί Σύνδεσμος; Γιατί όπως αναγράφεται στο καταστατικό:

Άρθρο 2ο

Σκοποί του Συνδέσμου είναι:

α) Η συνεχής ενίσχυση και διατήρηση των δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης, σεβασμού και αλληλοκατανόησης μεταξύ των μελών και των οικογενειών τους.

β) Η προσπάθεια ανάπτυξης αντίστοιχων δεσμών ήθους και ειλικρίνειας με όσο γίνεται περισσότερους πολίτες.

Το καταστατικό φέρει κυρίως τη δική μου σφραγίδα ως προς το περιεχόμενο, ενώ φυσικά το νομικό μέρος επεξεργάστηκε ο νομικός σύμβουλός μας Γιώργος Κοσμάς.

Από το ξεκίνημα δραστηριοποιηθήκαμε στην παραγωγή έργου. Φέραμε στον Δήμο μας καθηγητές πανεπιστημίου, διάφορους επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, ιστορικούς, λογοτέχνες, δημιουργικούς καλλιτέχνες για να μιλήσουν για θέματα που απασχολούν τους πολίτες ή για να τους ψυχαγωγήσουν (Λ. ΒάρβογληΛ. Βελετζά, Γ. Πλειός, Γ. Πανούσης, Ν. Φίλιππας, Σ. Κακαβούλης, Μ. Βαρλάς, Λύκειο Ελληνίδων, Μ. Χρυσού, Π. Μαλακατές και η ορχήστρα του, Σ. Καργάκος, Π. Αλεβαντής, Α. Βαλσαμάκη, Π. Βακιρλή, Ηχοτρόπιο).

Καταθέσαμε κατ΄ επανάληψιν τεκμηριωμένες προτάσεις για θέματα αθλητικά ή εξωραϊσμού ενώ προχωρήσαμε σε ποικίλες δράσεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Συμμετείχαμε στην επιτροπή διαβούλευσης και είχαμε δράσεις σε θέματα όπως οι Ρομά, το πρώην ΕΘΙΑΓΕ κ.ά. Πραγματοποιήσαμε έξι μαζικότατες συνεστιάσεις με μουσική, γλέντι και χορό ενώ αναρίθμητες φιλικές συναντήσεις μετά από εκδηλώσεις μας, στις γιορτές, πριν και μετά το καλοκαίρι κ.λπ.

Επιδιώχθηκε όλες  μας οι δράσεις να έχουν ποιότητα και υψηλές προδιαγραφές. Κρατήσαμε μέχρι σήμερα τον Σύνδεσμο μακριά από κόμματα και παρατάξεις, λειτουργώντας ενωτικά, απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες και χωρίς καθόλου φατριασμούς.

Τα καταφέραμε; Αν όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών εγγράφονται ως μέλη και ένας υπερπολλαπλάσιος συμμετέχει στις εκδηλώσεις μας φαίνεται πως ναι, τα καταφέραμε μην παραγνωρίζοντας βέβαια ότι από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο.

Τώρα κάποιοι αριθμοί:

Ξεκινήσαμε τον Μάη του 2011 ουσιαστικά καμιά 20αριά. Στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή εκλέχτηκα ομόφωνα πρόεδρος.

Μετά την αναγνώριση του Συνδέσμου από το Πρωτοδικείο τον Οκτώβρη του 2012 συμμετείχαν 39 μέλη στις εκλογές με 11 υποψηφίους και εκλέχτηκα πρώτος με 33 σταυρούς και ομόφωνα πρόεδρος.

Στις εκλογές του Οκτώβρη 2014 συμμετείχαν 65 μέλη (επί 78 εγγεγραμμένων), με 16 υποψηφίους, εκλέχτηκα με 41 σταυρούς, μακράν πρώτος και ομόφωνα πρόεδρος.

Στην «Αναγέννηση», όπως και σε κάθε ζωντανό οργανισμό, στην πορεία υπάρχει μία κινητικότητα. Κάποιοι αδρανοποιούνται για ποικίλους λόγους αλλά πολύ περισσότεροι ενεργοποιούνται και ακόμη περισσότεροι συμμετέχουν.

Στην πορεία ενθάρρυνα πολλούς να συμμετέχουν. Κάποιοι το έκαναν με ενθουσιασμό, κάποιοι απρόθυμα, κάτι που σύντομα φάνηκε ή έτσι ή αλλιώς.  Παρ΄ όλα αυτά θεωρούσα και θεωρώ ότι κάθε πολίτης ανάλογα με τις δυνατότητές του, τον χρόνο του και κυρίως τη θέλησή του μπορεί να είναι χρήσιμος σε μία κοινή προσπάθεια.

Και τώρα θέλω να μιλήσω από καρδιάς.

Αγάπησα αυτό που κάναμε όλοι μαζί και δεν το εξαργύρωσα (περίεργο έ;). Θέλησα και μ΄ αυτόν τον τρόπο να σταθώ ενεργός πολίτης και να προσφέρω στην πόλη που αγαπώ (εννοώ ολόκληρο τον ενιαίο Δήμο), καταθέτοντας  όλη μου την ψυχή, χρόνο και πολλή ενέργεια, ανιδιοτελώς, και το απέδειξα.  Παρ΄ ότι σήκωσα αδιαλείπτως για τέσσερα χρόνια το μεγαλύτερο βάρος της όλης προσπάθειας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο θετικά όσο και αρνητικά, πάντοτε πρόβαλα την ομάδα, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα ενεργά μέλη. Η σκέψη μου ήταν να υπάρξουν χρήσιμες ιδέες, λειτουργικές αποφάσεις και διεκπεραίωση, έκανα τα περισσότερα αλλά τα πίστωνα σε όλους (ακόμα και στους λιγότερο ενεργούς, για ενθάρρυνση).

Το τετράχρονο ταξίδι δεν ήταν πάντοτε ανέφελο… αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ ενδιαφέρον και κοινωνικά χρήσιμο.

Θέλω να εκφράσω όλη μου την αγάπη και την εκτίμησή μου σε όλους εκείνους, σε κάποιους ξεχωριστά, με τους οποίους συμπορευτήκαμε αυτά τα χρόνια, είτε συνεχώς είτε κατά περιόδους και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω όσους με περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη τους και με υπερψήφιζαν στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους  αναρίθμητους, είναι αλήθεια, συμπολίτες μου που εκτίμησαν τις προθέσεις μου, το ήθος και το έργο μας και πλαισίωσαν τις κοινές μας δράσεις.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, προκειμένου να διαφυλάξω την υγεία μου και την ηρεμία μου και να εξακολουθήσω να είμαι χρήσιμος στην οικογένειά μου, στους ασθενείς μου και στην επιστήμη μου, με πολλή μεγάλη συγκίνηση, αποχωρώ από την προεδρεία και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αναγέννησης».

Φυσικά και θα εξακολουθήσω να είμαι ενεργός πολίτης με πίστη σε αρχές, αξίες και ιδανικά.

Σφίγγω όλων το χέρι και σας αποχαιρετώ

Γιώργος Κουτσικάκης

Χειρουργός οδοντίατρος M.M.Sc.

Πρώην πρόεδρος της «Αναγέννησης»

Υ.Γ. Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει πολύ καιρό τώρα. Περίμενα όμως να γίνουν οι εκδηλώσεις, ομαδικά, για την παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Βακιρλή, η μουσική βραδιά με το «Ηχοτρόπιο» και θα ήθελα και μία ακόμα για τις «Λίμνες της Ελλάδας». Δεν κλαδεύεις ένα δένδρο όταν ανθοφορεί, αλλά το φροντίζεις και το χαίρεσαι…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet