Παραχώρηση εγκαταστάσεων ΠΕΑΠ στον Δήμο για τη Δημιουργική Απασχόληση
Κοινωνία

Παραχώρηση εγκαταστάσεων ΠΕΑΠ στον Δήμο για τη Δημιουργική Απασχόληση

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης παραχωρεί τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος Δημιουργική Απασχόληση έτους 2015 το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού προσώπου δεν φέρει καμία νομική, ποινική, αστική και κάθε άλλου είδους ευθύνη για το πρόγραμμα και επιπλέον κάθε δαπάνη συντήρησης ή λειτουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει τον Δήμο, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη.

Η σχέση του ΠΕΑΠ με τη Δημιουργική Απασχόληση 2015  

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το οποίο είχε παραχωρηθεί σε ιδιωτική σχολή χορού προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική παράσταση, τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των παρευρισκομένων γονέων και παιδιών με τη χρήση εύφλεκτων υλικών από τους υπεύθυνους της Σχολής, χωρίς προηγούμενη έγκριση, βάσει του συμφωνητικού. Το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ μετά από εισήγηση της προέδρου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη κατά τη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου αποφάσισε (Αρ. Αποφ. 49/2015) κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνεκτιμώντας την αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφισβήτησης ανεύθυνη και προβληματική συμπεριφορά, την έλλειψη συνεργασίας, την αθέτηση των συμφωνηθέντων υποχρεώσεων καθώς και την ανάληψη του προγράμματος “Δημιουργική Απασχόληση 2015” από το ίδιο φυσικό πρόσωπο (μισθωτής – εταιρεία που νοίκιασε το θέατρο για την παράσταση της Σχολής Χορού) το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποφασίζει τα ακόλουθα:

1) Δεν φέρει ουδεμία ευθύνη ποινική και αστική σε περίπτωση χρήσης των εγκαταστάσεων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί η ρητή έγκριση του ΠΕΑΠ ούτε κατά τη διάρκεια σχεδιασμού του εν λόγω προγράμματος ούτε κατά τη διαδικασία επιλογής του μειοδότη.

2) Παραχωρεί στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης 2015, ώστε η παραχώρηση εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται το ΠΕΑΠ να μη συνδέεται με οιανδήποτε νομική, ποινική, αστική και κάθε άλλου είδους ευθύνη για την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

3) Με δεδομένο ότι το κόστος του προγράμματος καλύπτεται από τους συμμετέχοντες, το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ συνυπολογίζοντας την αναγκαιότητα αυστηρής διαχείρισης των περιορισμένων οικονομικών πόρων του αρνείται κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση που σχετίζεται με το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης 2015 και κάθε δαπάνη συντήρησης ή λειτουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του προγράμματος και την προφανή παιδαγωγική αξία του δηλώνουν την πρόθεσή τους να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να θέσει υπό την ευθύνη του τις μελλοντικές διοργανώσεις, διασφαλίζοντας όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη μέγιστη κοινωνική ευαισθησία».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet