Πεύκη: 15 συλλήψεις εγκληματικής οργάνωσης σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ένας αστυνομικός τραυματίας
Φωτογραφία: Shutterstock
Κοινωνία

Πεύκη: 15 συλλήψεις εγκληματικής οργάνωσης σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ένας αστυνομικός τραυματίας

Σε 15 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για την εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές και ξάφριζαν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ξεκίνησαν επιχείρηση από τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου στην Πεύκη, για την εξάρθρωση εγκληματικής της οργάνωσης που με το πρόσχημα είτε ενοικιάσεων και αγορών κατοικιών, είτε για αγορές ειδών, προχωρούσαν σε κλοπές,

Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν σε όλη την Αττική, ενώ η λεία τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης σύλληψης αυτοκίνητο των δραστών πήγε να διαφύγει, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο iefimerida πως είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι, μετά από ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους, στο οποίο παρουσιάζονταν ως αγοραστές, πραγματοποιούσαν το σχέδιο τους. Κάποιοι από αυτούς έμπαιναν στο σπίτι και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν να προχωρήσουν τα υπόλοιπα μέλη στις κλοπές.

Η εγκληματική οργάνωση ακολουθούσε συγκεκριμένο και καλά δομημένο πλάνο

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινούσαν από το πρωί, διαβάζοντας αγγελίες, έπαιρναν στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ήταν μόνος του.

Η δράση τους φέρεται να διαρκεί πάνω από έναν χρόνο, ενώ δύο- τρία άτομα ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, που έδιναν τις εντολές.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών εντοπίστηκαν κοσμήματα σε όλα τα σπίτια, ενώ σε δύο από αυτά χρηματικό ποσό που φτάνει τις 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για τη δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο. Κατάφεραν, μέσα από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων, να οδηγηθούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, ενώ κάποιες από τις σημερινές συλλήψεις έγιναν επ’ αυτοφώρω.

Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι, ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet