Ποια η θέση του αντιδημάρχου Π. Ιωάννου για την επένδυση του νέου εμπορικού-ψυχαγωγικού κέντρου στη Λυκόβρυση
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ποια η θέση του αντιδημάρχου Π. Ιωάννου για την επένδυση του νέου εμπορικού-ψυχαγωγικού κέντρου στη Λυκόβρυση

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την σχεδιαζόμενη επένδυση του νέου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στην περιοχή της Λυκόβρυσης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης προκάλεσαν την παρέμβαση του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Παναγιώτη Ιωάννου, ο οποίος και προέβη στην εξής δήλωση:

«Ως αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, αλλά και ως συνδυασμός, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τους δημότες μας και γενικά κάθε αναπτυξιακού έργου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η επένδυση σχεδιάζεται σε έκταση 75.000τ.μ., περίπου, η οποία ευρίσκεται τόσον εντός, όσον και εκτός σχεδίου πόλεως κατά το μεγαλύτερο μέρος της, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής:

α. Η περιοχή είναι περιοχή ΒΙΠΑ–ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση και πρέπει να εξετασθεί η συμβατότητα της επένδυσης με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, λόγω μητροπολιτικής ή διαδημοτικής εμβέλειας.

β. Πέραν των προαναφερθεισών ανωτέρω θετικών επιπτώσεων, θα πρέπει να εξετασθούν και οι τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν για την τοπική κοινωνία (πίεση στις τιμές και τις χρήσεις γης, προσβασιμότητα, ένταση ανταγωνισμού προς τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.).

γ. Η επένδυση θα πρέπει να προβλέψει την ύπαρξη κοινωφελών κοινόχρηστων χώρων, χώρων πρασίνου, χώρων κοινωνικού εξοπλισμού, χώρων στάθμευσης και τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, λόγω αύξησης του κυκλοφοριακού φορτίου.

δ. Να ληφθεί υπ’ όψη η προηγούμενη θέση της Περιφέρειας Αττικής για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης (Απρίλιος 2021), οριοθετώντας τυχόν ρέματα σε όλο το φάσμα της ευρύτερης περιοχής.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα εξετάσει και αποφασίσει άμεσα σε σχέση με την επένδυση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet