Ποινική δίωξη στον 20χρονο που επιτέθηκε με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή στην Πεύκη
Κοινωνία

Ποινική δίωξη στον 20χρονο που επιτέθηκε με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή στην Πεύκη

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί παραπέμφθηκε ο φερόμενος ως ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15. Ο συλληφθείς για την επίθεση στην περιοχή της Πεύκης κατηγορείται για μια σειρά από αδικήματα. Σε βάρος του 20χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για:

  • απόπειρα ανθρωποκτονίας,
  • απόπειρα κλοπής,
  • παράνομη οπλοφορία,
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας,
  • απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σαφές αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα οπαδών αθλητικών ομάδων σε χρόνο και χώρο που δεν συνδέεται με αθλητική εκδήλωση, υπό την επιβαρυντική περίσταση της χρήσης όπλου
  • οπλοχρησία,
  • εξύβριση.

Ο νεαρός συλληφθείς κατηγορείται ότι χθες επιτέθηκε με μαχαίρι στον 15χρονο ποδοσφαιριστή την ώρα που πήγαινε στο φροντιστήριο. Πλησίασε το θύμα, που φορούσε τα διακριτικά της ομάδας του, καθώς νωρίτερα βρισκόταν σε αγώνα της ΑΕΚ και του έσκισε τα ρούχα.

Ο 15χρονος κατάφερε να ξεφύγει και κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (19/2) ο κατηγορούμενος συνελήφθη από τους αστυνομικούς στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου είχε προσπαθήσει να κλέψει ένα μαγαζί, μαχαιρώνοντας τον καταστηματάρχη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για σεσημασμένο χούλιγκαν που δρα στα Βόρεια Προάστια.

Πηγή: iefimerida.gr

Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η οπαδική βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό και στον Δήμο μας

Σχετικά με το περιστατικό βίας  που συνέβη στην Πεύκη ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ενέργεια βίας στον Δήμο μας. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Συγκεκριμένα για την οπαδική βία, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε έξαρση και πολύ πρόσφατα προκάλεσε τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη, οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία να επαγρυπνούμε για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, ιδιαίτερα η Αυτοδιοίκηση, οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σχολεία μας. Η οπαδική βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό και στον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet