Πολίτες σε Δράση: Τρία ζητήματα για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Πολίτες σε Δράση: Τρία ζητήματα για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης

Με αφορμή το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Λυκόβρυσης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση, η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί, με επικεφαλής τον Ηλία Κατσαρό, επισημαίνει, όπως αναφέρει, τρία ζητήματα.

Συγκεκριμένα, η παράταξη τονίζει:

Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Λυκόβρυσης είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για τη ζωή και την εξέλιξη της πόλης.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή παρά τις εκκλήσεις των δημοτικών παρατάξεων και άλλων φορέων της πόλης επέλεξε να μη γίνει μία ανοιχτή, δημόσια συζήτηση πάνω στο ζήτημα. Αντίθετα, περιορίστηκε στην ελάχιστη υποχρεωτική διαβούλευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία δεδομένης και της έλλειψης δημοσιότητας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν επέτρεψε το γόνιμο διάλογο και την επί της ουσίας ανταλλαγή ιδεών.

Η δημοτική μας παράταξη Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε απευθείας συζητήσεις με τους φορείς της πόλης, έχει καταθέσει απόψεις πάνω στο θέμα και το σημαντικότερο έχει προσπαθήσει να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της. Ενόψει λοιπόν της κατάθεσης του σχεδίου, θέλουμε προκαταβολικά να επισημάνουμε τρία ζητήματα τα οποία θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικά.

  • Χρήσεις οικοδομικών τετραγώνων στο κύριο οδικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή στο κύριο οδικό δίκτυο της πόλης (Λ. Αμαρουσίου, Γρ. Λαμπράκη, Σ. Βενιζέλου) βρίσκονται εγκαταστημένες επιχειρήσεις και εμπορικές χρήσεις, οι οποίες αναμενόμενα θα καλυφθούν με αντίστοιχες χρήσεις γης στο νέο ΓΠΣ. Για εμάς όμως είναι αδιαπραγμάτευτο, το μέτωπο των οικοπέδων αυτών στο δευτερεύον οδικό δίκτυο να συνεχίσει να έχει μόνο οικιστικές χρήσεις. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να προστατευτεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων στις περιοχές αυτές από οχλούσες και ρυπογόνες δραστηριότητες.
  • Καθορισμός χρήσης σχολείων στην οδό Λ.Κατσώνη.  Ο δήμος μας είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει ζήτημα επάρκειας σχολικών αιθουσών.Ειδικά στη Λυκόβρυση, όπου η οικιστική ανάπτυξη συνεχίζεται, αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη τα επόμενα χρόνια. Ζητούμε λοιπόν, να καθοριστούν ρητά στα τρία αδόμητα οικόπεδα της οδού Λ. Κατσώνη αποκλειστικά χρήσεις σχολείων, όπως ίσχυε και στον προηγούμενο σχεδιασμό, ώστε να διασφαλιστεί το ομαλό μέλλον της δημόσιας παιδείας στην πόλη.
  • Απομάκρυνση βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Η Λυκόβρυση παραμένει μία από τις τελευταίες περιοχές, όπου υπάρχουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια να συνεχίζει να τις περιλαμβάνει, δεδομένης και της αναμενόμενης επιπλέον επιβάρυνσης από τη λειτουργία των υπό ανέγερση τεράστιων υπερτοπικών εμπορικών χρήσεων στο χώρο του πρώην Βιομηχανικού Πάρκου. Κρίνουμε λοιπόν επείγον, να οριστεί με βάση τις προβλέψεις του νόμου, μία συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης για αυτή την απαράδεκτη συνύπαρξη.

Με αυτά ως ελάχιστη βάση θα προσέλθουμε στις θεσμικές διαδικασίες. Καλούμε ταυτόχρονα τους πολίτες να επαγρυπνούν και δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε στο πλάι τους, ώστε να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τη Λυκόβρυση όπου τις προτεραιότητες θα θέτουν οι ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet