Πράσινο Ταμείο: Ποια έργα χρηματοδοτεί στη Βόρεια και Βορειανατολική Αθήνα
Κοινωνία

Πράσινο Ταμείο: Ποια έργα χρηματοδοτεί στη Βόρεια και Βορειανατολική Αθήνα

Τα μητροπολιτικά έργα που χρηματοδοτούνται από τον Νοέμβριο 2019 έως και σήμερα από το Πράσινο Ταμείο παρουσίασε ο πρόεδρός του Στάθης Σταθόπουλος στην εκδήλωση του Συνδέσμου 21 Δήμων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Βόρειας και Βορειανατολικής Αθήνας και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο κ. Σταθόπουλος σημειώνει σχετικά: «Αναφέρθηκα στην εξελισσόμενη συγγραφή του τεύχους προδιαγραφών του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αθήνας, που χρηματοδοτείται από τον φορέα μας, ενώ σχεδιάζεται η δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Αττικής. Ο άξονας θα διέρχεται κατά μήκος της γραμμής του ΗΣΑΠ από την Ομόνοια ως την Κηφισιά, εξυπηρετώντας τους τρεις σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας, του Ηρακλείου, του ΟΑΚΑ (Ειρήνη-Νερατζιώτισσα), τους σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου (Μαρούσι-ΚΑΤ) και θα καταλήγει στον τερματικό σταθμό Άλσος Κηφισιάς.

Τα 11 ολοκληρωμένα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμων-μελών του Συνδέσμου, τα 21 Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) όλων ανεξαιρέτως των Δήμων-μελών του Συνδέσμου, ο εν εξελίξει Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων (ΕΣΕΚΚ), όπου, επίσης, έχει ενταχθεί μεγάλο μέρος των Δήμων είναι οι κεντρικές μητροπολιτικές δράσεις του Ταμείου για τη Βόρεια Αθήνα αποτελούν τη βάση για τις πόλεις του μέλλοντος και εξελίσσονται σε άριστη συνεργασία με τους Δήμους-μέλη. 45 επιπλέον έργα αστικής ανάπλασης έχουν, επίσης, ενταχθεί στις τέσσερις προσκλήσεις Αστικής Αναζωογόνησης που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο 2019, αριθμός που αποτελεί το 100% των προτάσεων-αιτημάτων των Δήμων.

Τίποτα δεν έμεινε πίσω. Ακόμη, ο ειδικός χρηματοδοτικός άξονας ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι, οι σημαντικές απαλλοτριώσεις για νέους ελεύθερους χώρους στο Ηράκλειο, στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, πέραν των έργων αναζωογόνησης στο Πάρκο Αποστολάκη, η μεγάλη ανάπλαση στην οδό Γράμμου στην Κηφισιά, οι πέντε σημαντικές αναπλάσεις σε Αγία Παρασκευή και Δήμο Παπάγου-Χολαργού, το έργο του Κήπου Πικιώνη και της παιδικής χαράς Μακεδονίας στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμο Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, η ανάδειξη του ρωμαϊκού υδραγωγείου στις κολώνες Νέας Ιωνίας και αρκετά άλλα είναι η συμβολή μας στην προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet