Πρώτη συνάντηση για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Πρώτη συνάντηση για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης μαζί με τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής, Χαλανδρίου και Διαχειριστή Φορέα την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική συνάντηση της Ομάδας Έργου με τους δικαιούχους ωφελούμενους, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των ωφελουμένων για τις παροχές του προγράμματος, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, σε πρώτη φάση, για την εύρεση στέγης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Κοινωνικό Λειτουργό της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ Αντώνη Τσοπανά με τον συντονισμό των στελεχών του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού Αναστασίας Κόκκαλη, ψυχολόγου-προϊσταμένης Τμήματος Νικόλ Ζαφειροπούλου, κοινωνικής λειτουργού-τακτικού μέλους της Ομάδας Έργου Γεωργία Καραμιχάλη, κοινωνικής λειτουργού-Κέντρο Κοινότητας.

Το νέο αυτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και χρονική διάρκεια δύο ετών απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης ή επισφαλούς στέγης. Έχει βασικό στόχο την άμεση μετάβαση των παραπάνω ατόμων και οικογενειών σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας μέσω μιας δέσμης δράσεων όπως:

  • Στέγαση
  • Κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης
  • Ένταξη στην αγορά εργασίας
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • Συμβουλευτική (εργασιακή, νομική, οικονομικής διαχείρισης κτλ)
  • Διασύνδεση με αρμόδιες Υπηρεσίες

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο μας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε δυνατή συνεργασία. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” και είμαστε από τους πρώτους Δήμους που παρέχουν τέτοιες δυνατότητες για τους αστέγους συμπολίτες μας και σε οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο στόχος μας όπως έχουμε ξαναπεί είναι: κανένας συμπολίτης μας χωρίς προστασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet