Προσφορά… ζωής από τους Αεροπρόσκοπους Πεύκης
Κοινωνία

Προσφορά… ζωής από τους Αεροπρόσκοπους Πεύκης

Οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης ξεκινούν τη νέα χρονιά με την πρώτη τους δράση προσφοράς, την Προσφορά Ζωής, όπως μας ενημερώνει ανακοίνωσή τους.

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 τα ενήλικα μέλη των Αεροπροσκόπων Πεύκης θα προσφέρουν αίμα κατά τη διάρκεια Αιμοδοσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στην αίθουσα «Αναγνωστάκη», ενώ το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Γέφυρα Αγάπης σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, μεταφέροντας τη Φλόγα της Αγάπης και διαδίδοντας το μήνυμα Προσφοράς και Αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης δεν παραλείπουν να δώσουν οδηγίες προς τα ενήλικα μέλη τους τα οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν για πρώτη φορά στην αιμοδοσία:

  • Ο αιμοδότης πρέπει να έχει φάει ελαφρά το βράδυ και να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό.
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά.
  • Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες το προηγούμενο βράδυ και να αναφέρει στον γιατρό της αιμοδοσίας τα φάρμακα που παίρνει.
  • Κάθε υγιής άνθρωπος από 18-65 ετών μπορεί να γίνει αιμοδότης.

Ενημερώνουν, επίσης, για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας:

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΖΩΗ

Για μερικούς ανθρώπους η μετάγγιση αίματος είναι το φάρμακο που τους κρατά στη ζωή. Το αίμα είναι ένας ζωντανός ιστός που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο. Δεν παρασκευάζεται αλλά προσφέρεται από υγιείς και ανιδιοτελείς δότες. Η χώρα μας χρειάζεται περίπου 650.000 αίματος τον χρόνο και από αυτές οι 110.000 μεταγγίζονται σε ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία. Αν ένας στους 20 ανθρώπους έδινε εθελοντικά αίμα μία φορά το χρόνο, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες των ασθενών της χώρας μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet