Προσφορά ιματισμού στις γυναικείες φυλακές Θήβας
Κοινωνία

Προσφορά ιματισμού στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Αντιπρόσωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης επισκέφτηκαν το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας μετά από πρωτοβουλία της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Άννας Ασπραδάκη-Καλοζούμη.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης Χρήστος Σκαμάκης και η προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Φύλων Σταματούλα Τράνακα.

«Η ημέρα ήταν» , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «μια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες και απέδειξε ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο στις ημέρες μας είναι η υψηλότερη αξία του ανθρώπινου είδους».

Σκοπός αυτής της προγραμματισμένης από καιρό επίσκεψης ήταν να παραδώσουν στις γυναίκες των φυλακών ρούχα, παιδικές τροφές και παιχνίδια από τη Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς οι δημότες έχουν δωρίσει μεγάλο αριθμό ρούχων και, όπως αναφέρεται, «ως προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποφασίστηκε η προσφορά κάποιων από αυτά στις γυναικείες φυλακές που τα έχουν απόλυτη ανάγκη».

Στο κατάστημα κράτησης Θήβας βρίσκονται 420 γυναίκες, 11 ανήλικες και 12 βρέφη. Οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τεράστιες καθώς οι ελλείψεις στον ρουχισμό είναι πολλές και κάθε βοήθεια είναι πάντα καλοδεχούμενη».

«Οι δράσεις και οι εκστρατείες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι κάθε φορά ουσιαστικές και υποδηλώνουν με τις ευγενικές αυτές χειρονομίες ότι όπου και αν υπάρχουν συνάνθρωποί μας, είτε είναι ηλικιωμένοι είτε γυναίκες είτε παιδιά, που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, είτε είναι λιγότερο προνομιούχοι από τους συμπολίτες μας θα υπάρχει πάντα κάποιος άνθρωπος δίπλα τους που θα τους σκέφτεται με πράξεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet