Πρωτομαγιά στην υψηλού κάλλους περιοχή της Πύρνας
Κοινωνία

Πρωτομαγιά στην υψηλού κάλλους περιοχή της Πύρνας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή της Πρωτομαγιάς στην όμορφη παραποτάμια περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα Πύρνας, στη Λυκόβρυση.

Τη γιορτή οργάνωσαν το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμερος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τ. Μαυρίδης, οι πρώην δήμαρχοι, Δ. Φωκιανός και Χρ. Σκαμάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετές εκατοντάδες πολιτών.

Στους χαιρετισμούς τους αναφέρθησαν όλοι, στην ανάγκη σωτηρίας της υψηλού κάλλους περιοχής της Πύρνας.

Μια περιοχή με μεγάλη οικολογική και περιβαλλοντική σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Η πρωτομαγιάτικη γιορτή περιελάμβανε γλέντι με μουσική, χορό, κατασκευή μαγιάτικων στεφανιών και γνωριμία με επίσκεψη μέσα στο ρέμα, μέχρι τον καταρράκτη που σχηματίζεται λίγο πιο χαμηλά από το σημείο της γιορτής.

Όπως τονίζει η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης: «Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι το διαχρονικό αίτημα του συλλόγου μας για τη σωτηρία και ανάδειξη της όμορφης αυτής παραποτάμιας περιοχής, σε οργανωμένο πάρκο αναψυχής και περιπάτου θα γίνει, έστω σταδιακά, πραγματικότητα. Επιδιώκουμε λοιπόν να αποτελέσει στοίχημα για τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου μας η σωτηρία και η ανάδειξη αυτής της περιοχής. Με την ευκαιρία καλούμε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσουν αυτόν τον φυσικό κήπο και να τον επισκέπτονται. Και του χρόνου».

Σημειώνεται ότι, μετά τον καθαρισμό που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στην περιοχή, η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης ζητεί και την τοποθέτηση δύο – τριών κτιστών τραπεζοκαθισμάτων, κάδων σκουπιδιών και βαρελιών νερού άμεσης πυρόσβεσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet