Πρόθεση δωρεάς προς Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για κάλυψη κόστους μελέτης ηλεκτροφωτισμού στο ρέμα Πύρνας
Κοινωνία

Πρόθεση δωρεάς προς Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για κάλυψη κόστους μελέτης ηλεκτροφωτισμού στο ρέμα Πύρνας

Σε ετήσιο απολογισμό όσον αφορά την αναβάθμιση του ρέματος της Πύρνας στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης προχωρά ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η δράση μας και η κινητοποίηση φορέων, υπηρεσιών, επιχειρηματιών και ιδιωτών για τον καθαρισμό, τον εξωραϊσμό και την ασφάλεια του ρέματος της Πύρνας Λυκόβρυσης συνεχίζονται αμείωτες.

Ξεκινήσαμε με την ανάδειξη του θέματος για την ύπαρξη της περιοχής αυτής φυσικού κάλλους και αναψυχής στον Δήμο μας και την ευκαιρία αξιοποίησής της και απόδοσής της στους δημότες μας για υγιεινές οικογενειακές αποδράσεις, πριν καν αναλάβουμε θέση ευθύνης στον Δήμο.

Εντάξαμε την περιοχή στους χάρτες της Google, κάναμε εύκολη την πρόσβασή της μέσα από τις εφαρμογές πλοήγησης, δημιουργήσαμε βίντεο με αναλυτική περιγραφή του τρόπου ανακάλυψης και προσέγγισης των δημοτών μας στην περιοχή αυτή, με την φυσική ομορφιά και ηρεμία και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας σε θέση ευθύνης στον Δήμο μας και πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και υποσχέσεις κινητοποιήσαμε τις δημοτικές υπηρεσίες, τους τοπικούς φορείς και ιδιώτες και ήδη εδώ και ένα εξάμηνο προβήκαμε στον καθαρισμό της περιοχής και στην φροντίδα του Ιερού Ναού.

Με την δωρεά του βρετανικού σχολίου «St. Catherine» πετύχαμε την τοποθέτηση τραπεζοπάγκων και άλλων πρόσθετων (καλάθων απορριμμάτων κλπ.) στην Πύρνα, κάνοντάς την ελκυστική για επισκέψεις και ξεκούραση.

Δημιουργήσαμε τον λογότυπο της περιοχής της Πύρνας Λυκόβρυσης για να συνοδεύει τις δράσεις προώθησης για περαιτέρω αξιοποίηση και εξωραϊσμό της περιοχής.

Γνωστοποιήσαμε το θέμα της Πύρνας και το προωθήσαμε με την ενεργό συμπαράσταση και συνεργασία της περιφερειακής συμβούλου κ. Φ. Δαλιάνη προς την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής.

Ήδη για το θέμα του εξωραϊσμού και της αξιοποίησης της περιοχής έχει επιληφθεί η αρμόδια διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ, επίσης, εξετάζονται οι τυχόν απαιτούμενες παρεμβάσεις για την σταθεροποίηση των πρανών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κίνδυνοι κατολισθήσεων κ.λπ., εντάσσοντας την περιοχή στις σχετικές τεχνικές μελέτες και παρεμβάσεις σταθεροποίησης των πρανών υδατορεμάτων της Περιφέρειας Αττικής (η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της σχετικής μελέτης και σταθεροποίησης των πρανών της Περιφέρειας ύψους 600.000 ευρώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη).

Παράλληλα, μέσα από τις δράσεις για την Επιχειρηματικότητα μια νέα πρόθεση δωρεάς προς τον Δήμο μας παρελήφθη. Η επιχείρηση «Bright» (κ. Νίκος Βασιλείου) κατέθεσε πρόταση πρόθεσης δωρεάς προς τον Δήμο μας για την κάλυψη του κόστους μελέτης ηλεκτροφωτισμού και των σχετικών αναγκαίων φωτιστικών για το ρέμα της Πύρνας Λυκόβρυσης, αναμένοντας την σχετική αδειοδότηση και νόμιμη κατασκευή του έργου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Βήμα-βήμα και όλοι μαζί συνεχίζουμε για μια πιο όμορφη Πύρνα, για έναν πιο όμορφο Δήμο.

Σας θέλουμε όλες και όλους έμπρακτα δίπλα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet