Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για υπόγειους κάδους απορριμμάτων υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για υπόγειους κάδους απορριμμάτων υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019 – 2020» του Πράσινου Ταμείου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποβληθεισών προτάσεων ανέρχεται σε 90.715.880,03 ευρώ (μέρος των πόρων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των Δήμων).

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι ανάμεσα στους 172 Δήμους που έχουν υποβάλει πρόταση, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων μηνών. Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση υπογείων κάδων απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα είχε συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε στις 2.12.2019, είχε αρχική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας την 8η Μαΐου 2020, αλλά κατόπιν συνεννόησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, παρατάθηκε ως τις 26/6/2020, ώστε να διευκολυνθούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους, με δεδομένα τα έκτακτα μέτρα που προέκυψαν για την αποτροπή διάδοσης της Covid-19.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε συνεργασία προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης. Μέσω του Πράσινου Ταμείου είχαμε την ευκαιρία πρόσφατα να προχωρήσουμε στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαυλίου του Γυμνασίου Λυκόβρυσης. Αυτή τη φορά σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε υπόγειους κάδους, που αποτελούν υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος.

»Το Ταμείο και η Αυτοδιοίκηση έχουν μια αλληλένδετη σχέση, είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε και ως Δήμος και ως ΠΕΔΑ με τη νέα διοίκηση υπό τον κ. Στάθη Σταθόπουλο και πιστεύω ότι αυτή η πρόσκληση  αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο βελτίωσης των όρων της καθημερινότητας των πολιτών στις γειτονιές τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet