Π. Ιωάννου: Αναφαίρετο δικαίωμα της αντιπολίτευσης η κατάθεση θεμάτων
Κοινωνία

Π. Ιωάννου: Αναφαίρετο δικαίωμα της αντιπολίτευσης η κατάθεση θεμάτων

Ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης που να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν επ’ αυτών», τονίζει ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Λυκόβρυσης – Πεύκης Νέα Δημιουργία Παναγιώτης Ιωάννου.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννου αναφέρει:

«Ζητάμε να έρθει το θέμα της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης με την οποία αφαιρείται από τις αντιπολιτεύσεις το δικαίωμα να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχει αυτοδιοικητικός που να θεωρεί πως οι παρεμβάσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης προκαλούν “διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Αναγνωρίζουμε και εμείς ότι η απλή αναλογική δημιούργησε αρκετά ζητήματα στη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, όμως η καλύτερη λύση δεν μπορεί να είναι αυτή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ. Όχι στη φίμωση των μειοψηφιών των Δημοτικών Συμβουλίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet