Π. Ιωάννου: Εθνική Επέτειος και διχαστικές παρελάσεις
Κοινωνία

Π. Ιωάννου: Εθνική Επέτειος και διχαστικές παρελάσεις

Το θέμα των χωριστών παρελάσεων που διεξάγονται στις δύο Δημοτικές; Ενότητες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης θίγει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου κάνει λόγο για «διχαστικές» παρελάσεις και επισημαίνει προς τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη ότι «οι πολίτες θέλουν μία παρέλαση εκ περιτροπής σε Λυκόβρυση και Πεύκη».

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

Οι ένδοξες στιγμές της Ελληνικής μας ιστορίας είναι πάντα ορόσημα και οδοδείκτες της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας. Έτσι οφείλουμε να τις αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι νεότεροι που πορευόμαστε σε μια σύγχρονη εποχή που είναι άδεια από τέτοιες εθνικές στιγμές ή γεγονότα ενισχυτικά της εθνικής μας ταυτότητας.

Μία τέτοια στιγμή της εθνικής μας πορείας σαν Έθνος είναι και η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα που οι υπόδουλοι Έλληνες ραγιάδες για 400 χρόνια σκλαβιάς, σήκωσαν τη σημαία της Επανάστασης, ενάντια σε κάθε λογική ή ευοίωνη προοπτική του αγώνα τους. Το νόημα αυτής της επετείου εδώ ακριβώς εστιάζεται. Μια χούφτα λιπόσαρκοι ραγιάδες τάβαλαν με την πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και πέτυχαν τον στόχο τους, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης. Γιατί πίστεψαν στο δίκαιο του αγώνα τους, γιατί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Θεό και στην Ορθόδοξη πίστη τους στα ιερά και τα όσια της φυλής μας, που τα διατήρησαν άσβεστα στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς. Κι αυτή είναι μια από τις μοναδικότητες της ελληνικής μας ιστορίας που γιορτάζουμε όλοι εμείς οι Νεοέλληνες κάθε χρόνο αυτή τη μέρα.

Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ως ευκαιρία ενότητας και συνειδητοποίησης των κρυφών μας δυνάμεων που δυστυχώς τις έχουμε εν ύπνω! Αλλά εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα για το οποίο έχουμε γράψει και ξαναγράψει τον τελευταίο καιρό! Γιατί επιτέλους κ. δήμαρχε δύο διχαστικές επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη μας; Γιατί δεν αντιλαμβάνεστε επιτέλους ότι έχετε κάνει λάθος; Γιατί δεν αφουγκράζεστε τη θέληση των συμπολιτών μας για μία εθνική εκδήλωση ανά εθνική επέτειο εκ περιτροπής στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση; Γιατί κάθε φορά με τις χωριστές εκδηλώσεις αμαυρώνετε το ουσιαστικό νόημα των εθνικών μας επετείων; Τι τέλος πάντων συμφέροντα υποστηρίζετε όλοι εσείς της δημοτικής Αρχής που συλλήβδην απορρίψατε πρόσφατα ακόμα και τη συζήτηση του θέματος σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο;

Αναπάντητα ερωτήματα που μένουν μετέωρα και που κάθε φορά στις εθνικές μας επετείους τα θέτουμε με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα πάρουμε πειστικές απαντήσεις! Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι πως οι διχαστικές παρελάσεις και τελετές συντηρούν το κλίμα διχασμού μεταξύ των δύο πόλεων και απομακρύνουν τους συμπολίτες μας από το αισθανθούν και να βιώσουν το πραγματικό νόημά τους, που αναμφισβήτητα στους σύγχρονους και χαλεπούς καιρούς μας το έχουμε όλοι μας ανάγκη!

Επιτέλους κ. δήμαρχε, συνειδητοποιείστε το λάθος σας και ανακαλέστε την απόφασή σας! Είναι ηρωισμός αλλά ταιριάζει με το νόημα των εθνικών μας επετείων!!! Εμείς δηλώνουμε ότι με την ανάθεση των καθηκόντων μας θα αλλάξουμε αυτή την απόφαση σας και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 θα γίνει μια και θα τη χαρακτηρίζει η ενότητα και η αγάπη των δυο πόλεων Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet