Σε εκδήλωση για την Ημέρα κατά τη Σχολικής Βίας ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Σε εκδήλωση για την Ημέρα κατά τη Σχολικής Βίας ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ενδοσχολικής Βίας στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, η Ένωση Γονέων του Δήμου και το ΠΕΑΠ με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η δράση απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς, στις μαθήτριες και τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, για τους οποίους έγιναν δύο προβολές της ταινίας «Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ» στις 9 το πρωί, αλλά και στους γονείς και στο ευρύτερο κοινό (βράδυ) που παρακολούθησαν την ταινία «Τα σκληρά παιδιά» στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας. Επίσης, έγιναν αντίστοιχες συζητήσεις με έμπειρους ειδικούς της επιστημονικής ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η ενδοσχολική βία είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Κινηματογραφική Λέσχη μας που είχε την πρωτοβουλία, στην Ένωση Γονέων, και στο ΠΕΑΠ που συνεργάστηκαν για αυτές τις εξαιρετικές προβολές  και συζητήσεις στο Δημοτικό μας Θέατρο, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 650 μαθητές και μαθήτριες. Επίσης ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Νορβηγίας και για τους ειδικούς επιστήμονες από το “Μαζί για το Παιδί” για τη βοήθεια. Μόνο όλοι μαζί, Αυτοδιοίκηση, Κοινωνία των Πολιτών, εκπαιδευτικοί, μαθητικές κοινότητες, γονείς και επιστήμονες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet