Σε εκδήλωση για τον Ερυθρό Σταυρό η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Σε εκδήλωση για τον Ερυθρό Σταυρό η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, μαζί με τον σύζυγό της, δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, παραβρέθηκαν σε ειδική εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το αέναο παράδειγμα των Ερυθροσταυριτών και των Ερυθοσταυριτισσών αποτέλεσε το επίκεντρο της εξαιρετικής διοργάνωσης, στην οποία σε κλίμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης τιμήθηκε η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Πατούλη, εκπροσωπώντας τη διοίκηση του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, είχε τη χαρά να συνομιλήσει με την κα Βαρδινογιάννη και να ανταλλάξει απόψεις με έμφαση το γόνιμο πεδίο κοινωνικού διαλόγου που αναπτύσσεται στους κόλπους της Unesco. Παράλληλα, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, με την οποία συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να προωθήσουν κοινές δράσεις με επιστημονικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο.

«Αναμφισβήτητα, η διαχρονική παρουσία του Ερυθρού Σταυρού, δίπλα στον Άνθρωπο, τόσο  σε συνθήκες πολέμου, όσο και σε καιρό ειρήνης, αναδεικνύει το μέγεθος της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα και δεν θέτει καμία εθνική, πολιτισμική και θρησκευτική διάκριση», τόνισε η κα Πατούλη σε συζητήσεις που είχε με φορείς και εκπροσώπους του Διεθνούς Κινήματος, αλλά και Συλλόγων προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το έργο και η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού είναι πολυδιάστατο και διεθνώς αναγνωρισμένο. Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο και περιλαμβάνει τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και τους Εθνικούς Συλλόγους, με παρουσία και δράση σε περίπου 190 χώρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet