Σε εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO παραβρέθηκε η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Με θέμα την «Προστασία των Πολιτιστικών Αγαθών από την παράνομη Διακίνηση και τις Ένοπλες Συρράξεις μέσα από τις Συμβάσεις της Unesco: Μια αποτίμηση της Ελληνικής Παρουσίας και Συμβολής» κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της UNESCO για θέματα Πολιτισμού, Francesco Bandarin. Την αξιόλογη πρωτοβουλία της εν λόγω σημαντικής εκδήλωσης είχε η πρόεδρος Αικατερίνη Τζιτζικώστα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η κα Πατούλη συνεχάρη την κα Τζιτζικώστα για την άρτια διοργάνωση, ενώ συζήτησε με προέδρους Ομίλων για την Unesco, με εκπροσώπους της πολιτειακής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και με παρευρισκόμενους φορείς. Η ίδια συνοδευόταν από εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον πρεσβευτή των ιδεών του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, γνωστό παρουσιαστή, Νίκο Παπαδάκη.

Σε σχετική δήλωσή της η κα Μαρίνα Πατούλη αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO αποτελεί βασικό πυλώνα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα Εκπαίδευσης, Επιστημών, Πολιτισμού και Ανθρωπισμού, αναδεικνύοντας τα διαχρονικά ιδεώδη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή μας, ως Όμιλος Βορείων Προαστίων, στους υπέρτατους οικουμενικούς σκοπούς που υποστηρίζει η UNESCO είναι επιβεβλημένη και σηματοδοτεί την ειλικρινή μας προσπάθεια στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών βιωσιμότητας για όλους. Μέσα από τον Πολιτιστικό και Ανθρωπιστικό Χάρτη του παγκόσμιου γίγνεσθαι μπορούμε να οραματιζόμαστε το Αύριο με περισσότερη αισιοδοξία, αλληλεγγύη και προοπτική».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων επίσημων φορέων: ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης, και ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής αρχαιολογίας Δημήτριος Παντερμαλής, η πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO, δρ. Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου, ο τ. διπλωμάτης, MA,MBA, αντιπρόεδρος Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», Αναστάσιος Βαρελάς, και η πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Νοτίων Προαστίων Αναστασία Κοκολέτσου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ, Παναγιώτης Τσολιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet