Σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Οι διαχρονικές αξίες του Πολιτισμού και της Ιστορίας της πατρίδας μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στην οποία η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Στο πλαίσιο των φιλολογικών και θεολογικών μαθημάτων που διοργανώνει η Εστία, το ενδιαφέρον προσέλκυσε η ομιλία της καθηγήτριας Νεότερης και Μεσαιωνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρίας Μαντουβάλου, την οποία συνεχάρη η κα Πατούλη όχι μόνο ως επίσημη αιρετή προσκεκλημένη, αλλά και ως καθηγήτριά της από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συμβούλου, «η κα Μαντουβάλου συγκινημένη ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή της την κα Πατούλη, που μετά από τα έδρανα του Πανεπιστημίου, συνάντησε την αριστούχο φοιτήτριά της σε εκδήλωση η οποία μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για γόνιμη συνεργασία στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού».

Η διάλεξη της κας Μαντουβάλου εστίασε στα «διαχρονικά ολοκαυτώματα του ελληνικού λαού» τα οποία, όπως τονίζει η κα Μ. Πατούλη, «αναδεικνύουν όχι μόνο την ιστορική συνέχεια του Έθνους μας, τους αγώνες και την απαράμιλλη θέληση για ελευθερία και διεκδίκηση δημοκρατικών αρετών, αλλά και τη διαχρονική παρακαταθήκη Ιδεών και Γνώσεων που αποτελούν την αέναη πυξίδα του Ελληνισμού».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου παρουσία του δημάρχου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet